Dodon revine cu o retorică ameninţătoare: Nu vă jucaţi cu focul, noi ne vom apăra victoria

Chiar dacă rezultatele alegerilor de duminică nu au fost prezentate oficial de către Comisia Electorală Centrală, Igor Dodon s-a auto-investit preşedinte al RM, declarând că alegerile ar fi fost recunoscute de mai mulţi observatori internaţionali, atât din OSCE, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, CSI şi alţii.
Igor Dodon, liderul PSRM
Igor Dodon, liderul PSRM (captură foto)

„Atât Comisia Electorală Centrală cât şi numărătoarea noastră paralelă a confirmat că noi am învins în acest scrutin prezidenţial. Sunt şi mesaje de felicitare din partea preşedinţilor diferitor state”, s-a lăudat Dodon referitor la rezultatele alegerilor prezidenţiale de duminică, evitând totuşi să dea numele celor care l-ar fi felicitat.

Cu toate că Dodon insinuează că Maia Sandu şi Andrei Năstase ar fi cei care incită oamenii la ură, la proteste şi la nerecunoaşterea alegerilor, el uită că, de fapt, cei doi au declarat că nu vor protesta, ci vor folosi toate pârghiile legale pentru a demonstra că alegerile au fost fraudate masiv.

„Stimaţi oponenţi politici aveţi curaj, măcar aici să recunoaşteţi înfrângerea. Aceste speculaţii de pe dreapta crează un val de contra-proteste de pe stânga. Noi şapte ani am aşteptat această victorie. Dacă voi credeţi că noi nu vom apăra această victorie... Eu am organizat 560 de proteste în ultimii patru ani, nu vă jucaţi cu focul.

Nimeni nu iese la protest până nu o să spun eu, dar dacă o să spun... Nu vă jucaţi cu focul. Am cerut şi cer încă o dată tuturor oponenţilor politici, liniştiţi-vă, alegerile au trecut. Nu utilizaţi copii drept carne de tun.”, a afirmat liderul socialist, conform privesc.eu, dând de înţeles că protestele de la Chişinău de după alegeri ar fi organizate de Maia Sandu şi Andrei Năstase, când de fapt protestele sunt organizate de tinerii unionişti din Moldova.

Totodată acesta i-a invitat încă o dată pe liderul PAS şi PPPDA la discuţii îndemnându-i să coboare pe pământ şi să-şi accepte înfrângerea. „Liniştim spiritele. Gata, alegerile s-au finalizat”, a adăugat Dodon.

Cu toate că într-un interviu acordat pentru Izvestia, Dodon ar fi declarat că va denunţa Acordul de asociere cu UE, în cadrul conferinţei de presă de marţi acesta a precizat că „toate relaţiile cu Uniunea Europeană se păstrează, absolut toate. Relaţiile de parteneriat cu UE rămân în vigoare. Ceea ce ne dorim noi, e să restabilim relaţiile cu Federaţia Rusă. Sper până la sfârşitul anului să merg în Rusia”.