Dobrovie: Sfidare fără margini! Nicio scuză pentru acţiunile la ceas de noapte ale ministrului "Altă Întrebare"

Marele pericol este ca România să se transforme într-un stat capturat, aşa cum este Republica Moldova în prezent, iar lucrurile merg din păcate chiar în această direcţie, a tras un semnal de alarmă deputatul Matei Dobrovie, de la USR.
Matei Dobrovie (USR)
Matei Dobrovie (USR) (Epoch Times România)

PSD şi ALDE au demonstrat încă odată, cu ocazia dezbaterii pe marginea moţiunii de cenzură, o lipsă totală de respect şi o sfidare fără margini faţă de cei care i-au ales, faţă de sutele de mii de români care au protestat împotriva abuzurilor guvernului marionetă Grindeanu în stradă în ultimele zile, şi-a exprimat nemulţumirea deputatul USR Matei Dobrovie, într-o postare pe pagina sa de Facebook intitulată "Moţiunea de cenzură şi statul capturat".

"Tăriceanu a încercat să minimalizeze protestele vorbind despre grupul de la Piaţa Victoriei şi încă unul, deşi acestea au avut loc în toată ţara. Grindeanu şi Dragnea au vorbit despre greşeli de comunicare, dar nu şi-au asumat răspunderea în niciun fel pentru haosul juridic şi politic în care au aruncat ţara prin ordonanţa 13 care legaliza furtul şi abuzul în serviciu. Mai mult, au aruncat vina pe PNL, USR şi preşedintele Iohannis, cu retorica mincinoasă că aceştia ar fi adevăraţii vinovaţi, nu-i lasă să guverneze, să crească pensii şi salarii.

Ei sunt duşmanii poporului care trebuie înfieraţi că se opun bunăstării poporului, în varianta PSD-ALDE. Noi suntem cei care divizează societatea, în timp ce actuala majoritate aduce Stabilitate - cuvântul magic care este invocat şi în Republica Moldova pentru menţinerea unei puteri corupte aşa-zis pro-europene. Nicio scuză pentru acţiunile la ceas de noapte ale ministrului Justiţiei, Iordache, zis Altă Întrebare", a declarat Matei Dobrovie.

În schimb, a continuat deputatul USR, "domnii Dragnea şi Tăriceanu ne dau lecţii despre funcţionarea statului de drept".

"Şeful Senatului îşi continuă obsesia cu binomul, cu SRI şi DNA, care conduc ţara, încălcând drepturile şi libertăţile bieţilor oameni politici corupţi. Din nou refrenul cu Republica procurorilor şi întreg arsenalul de decredibilizare a luptei anti-corupţie şi a sistemului judiciar. Să nu uităm că Tăriceanu îi lăuda deunăzi pe britanici pentru Brexit şi în ultima vreme este vârful de lance al celor care parcă au plan de a scoate România din UE, cel puţin informal", a precizat Matei Dobrovie.

Potrivit deputatului USR, un alt reprezentant al majorităţii, senatorul PSD Şerban Nicolae, a acuzat că opoziţia face gesturi necuvenite, pe banii Parlamentului şi că vrea să provoace un Maidan ca în Ucraina.

"A fost vorba despre aprinderea lanternelor de la telefoanele mobile, în semn de solidaritate cu manifestanţii care protestează de opt zile împotriva Guvernului (gest gândit de USR şi făcut de PNL!)", a explicat Matei Dobrovie.

În rest, deputatul susţine că "a asistat la un show de proastă calitate al reprezentanţilor Famigliei".

"Tăriceanu, Dragnea şi Băsescu au schimbat acuzaţii şi glumiţe, după ce mai întâi fostul preşedinte a fost aplaudat de pesedişti pentru că a criticat-o şi el pe Kovesi, a spus că în cazul abuzului în serviciu trebuie definit clar ce legi se încalcă pentru ca să fie considerată îndeplinirea defectuoasă a atribuţiunilor şi că în celelalte ţări europene sunt foarte puţine dosare legate de această infracţiune. Prin urmare, nu ar mai trebui să fie aşa multe la DNA", a precizat Matei Dobrovie.

Moţiunea de cenzură a fost respinsă, aşa cum era de aşteptat. Deputatul a votat împotriva "unui guvern mincinos, care reprezintă doar interesele unui grup de politicieni corupţi, a căror miză este păstrarea libertăţii şi averilor lor şi impunitatea".

"Marele pericol este ca România să se transforme într-un stat capturat, aşa cum este Republica Moldova în prezent, iar lucrurile merg din păcate chiar în această direcţie. Liviu Dragnea controlează deja o majoritate confortabilă în Parlament. Guvernul este unul format în totalitate din oamenii săi de paie. Televiziunile de casă ale puterii duc o propagandă toxică non-stop, iar asupra presei neafiliate acesteia se fac presiuni tot mai mari, se dau amenzi prin CNA etc.", a punctat Matei Dobrovie.

În final, deputatul a adăugat: "Dragnea şi Tăriceanu au dat din nou dovadă de curaj, ordonându-le soldaţilor lor din Parlament să nu participe la votul secret al moţiunii să nu cumva să fie defecţiuni. Se pare că în PSD şi ALDE e interzis să ai conştiinţă".