Dobrovie: PSD şi ALDE aruncă în aer tot ce a câştigat România în ultimii ani şi ne duc într-o zonă gri

Majoritatea PSD-ALDE vrea să ne îndepărteze de Uniunea Europeană şi să ne plaseze într-o zonă gri, apropiată mai degrabă de spaţiul estic şi de Rusia, a tras un semnal de alarmă deputatul Matei Dobrovie, de la USR.
Matei Dobrovie (USR)
Matei Dobrovie (USR) (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Majoritatea PSD-ALDE ne îndepărtează de Uniunea Europeană, prin derapajele economice care vor duce la creşterea deficitului bugetar, într-o zonă gri, apropiată de spaţiul estic şi de Rusia, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul USR Matei Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă, în contextul în care, în momentul de faţă, UE se află într-un punct de răscruce şi a fost demarat un proces de reflecţie legat de viitorul acestei construcţii.

"Am analizat cele cinci scenarii lansate de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ştiţi foarte bine că în momentul de faţă UE se află într-un punct de răscruce şi practic este vorba despre demararea unui proces de reflecţie legat de viitorul acestei construcţii şi bineînţeles că România trebuie să contribuie. Mulţi politicieni încearcă să ne sperie cu această Uniune cu mai multe viteze. Uniunea cu două viteze este deja o realitate. Practic, în momentul de faţă România nu este nici în zona Euro, nici în spaţiul Schengen. Ce va conta cel mai mult este ca România să-şi stabilească propria viteză. De noi depinde cu ce viteză vom merge în UE.

Observăm faptul că unii politicieni spun „ne opunem Uniunii cu două viteze” şi că Dragnea, Tăriceanu şi Ponta ne spun că trebuie să ne apropiem de statele grupului de la Vişegrad. Greşit! Statele de la Vişegrad derapează grav de la democraţie, de la valorile europene şi, mai mult decât atât, acum sunt cele care în mod paradoxal cer unitate şi avertizează împotriva dezbinării şi posibilităţii de dezmembrare a Uniunii Europene. Deci, practic, nu putem să ne plasăm alături de aceste state", a declarat Matei Dobrovie.

În opinia deputatului USR, ce face actuala majoritate PSD-ALDE în momentul de faţă este să depărteze România de la zona Euro.

Cum face asta? "Prin creşterea deficitului de 3% pe care PSD susţine că nu-l va depăşi, prin toate aceste măsuri populiste practic nu face decât să arunce în aer ce s-a câştigat în ultimii ani – disciplină fiscală şi o Românie respectată în UE, cu o creştere economică sustenabilă şi cu şanse de a se alătura cu adevărat nucleului. România trebuie să facă parte din nucleul Uniunii Europene şi să nu rămână în urmă", a explicat Matei Dobrovie.

Potrivit deputatului USR, actuala majoritate, prin ordonanţa 13, legea graţierii şi toate iniţiativele din ultima vreme, nu face decât să ne îndepărteze de acest obiectiv.

"O spun cu regret, actuala majoritate nu face decât să ne îndepărteze de zona Euro prin toate măsurile pe care le ia zilnic, de la creşterea deficitului, de la măsurile nesustenabile care riscă să arunce în aer tot ce am reuşit în ultimii câţiva ani şi de asemenea, foarte important, prin asemenea iniţiative, împotriva justiţiei. Legea graţierii, ordonanţa 13 şi aşa mai departe. Deci PSD vrea să ne plaseze într-o zonă gri, într-o zonă în care ne apropiem mai degrabă de spaţiul estic şi de Rusia decât de nişte valori europene care sunt clare, pe care se pare că domnii Tăriceanu, Ponta şi Dragnea nu le mai îmbrăţişează", a mai precizat Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne