Dobrovie: PSD-ALDE vor să scoată România din UE!

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Rezoluţia votată cu o majoritate covârşitoare de către Parlamentul European, alături de Raportul MCV devastator reprezintă încununarea dezastrului provocat de coaliţia PSD-ALDE, opinează, într-o postare pe Facebook, deputatul independent Matei Dobrovie.

Potrivit deputatului, România îşi poate lua adio de la Spaţiul Schengen, câtă vreme Comisia Europeană consideră că în România s-a produs un regres privind independenţa sistemului judiciar şi combaterea corupţiei.

"Aşa cum am prevăzut, România este decuplată de Bulgaria, care primeşte un termen de ridicare a MCV, în 2019. De la aderarea la Spaţiul Schengen ne putem lua adio!

În acest context, România are de rezolvat cerinţe suplimentare în cadrul MCV:
- Suspendarea legilor justiţiei şi revizuirea lor în conformitate cu cerinţele Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO
- Suspendarea procedurilor de numire şi revocare a procurorilor cu funcţii înalte
- Numirea de către Consiliul Superior al Magistraturii a unei echipe interimare de conducere a Inspecţiei Judiciare
- Renunţarea la modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală şi iniţierea unui nou proces de revizuire a celor două coduri, care să ţină seama de dreptul UE şi de recomandările Comisiei de la Veneţia.

Totodată rezoluţia PE amendează cu duritate, puterea de la Bucureşti - guvern şi parlament deopotrivă.
Este atacată revizuirea legislaţiei judiciare şi penale şi condamnată „intervenţia violentă şi disproporţionată” a organelor de ordine, în timpul protestelor din 10 august de la Bucureşti. Se cere reconsiderarea legislaţiei privind finanţarea ONG-urilor şi se exprimă îngrijorarea privind restricţiile politice aplicate libertăţii presei, prin introducerea „defăimării” în Codul Penal. Cu alte cuvinte, respectarea dreptului de libera exprimare, de adunare şi asociere", atrage atenţia deputatul într-o postare pe Facebook.

Dobrovie mai atrage atenţia că asupra României s-a pus deja o pată neagră, ceea ce accentuează vulnerabilitatea ţării noastre în preluarea preşedinţiei UE.

"Este foarte îngrijorător, pentru că aceste lucruri pun o pată neagră asupra României, chiar acum, în ajun de preluare a preşedinţiei rotative. Această pată, alături de incompetenţa guvernamentală evidentă, accentuează vulnerabilitatea României în preluarea Preşedinţiei UE. Dacă vom fi înlocuiţi la preşedinţia rotativă, ţara noastră va intra într-un con de umbră şi ruşine. Deja, Finlanda şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua în avans preşedinţia Consiliului UE.

Deocamdată Florin Iordache anunţă că PSD-ALDE merge mai departe, sfidând Comisia şi Parlamentul European!", concluzionează Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne