Dobrovie: Dragnea se pricepe mai nou şi la politică externă. Ce n-ar face pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu poate înţelege politica externă decât în acelaşi mod în care înţelege politica internă din România, adică totul prin prisma interesului propriu, şi aşa se explică şi faptul că insistă ca România să-şi mute Ambasada de la Tel-Aviv la Ierusalim, a acuzat deputatul Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie (USR)
Matei Dobrovie (USR) (Epoch Times România)

După episodul cu comunicatul Departamentului de Stat al SUA, acum liderul PSD Liviu Dragnea insistă ca România să-şi mute Ambasada de la Tel-Aviv la Ierusalim, pentru a intra în graţiile preşedintele american Donald Trump, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Matei Dobrovie.

"Dragnea se pricepe mai nou şi la politică externă. Ce nu ar face liderul PSD pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia? Vă mai amintiţi deplasarea sa în SUA din ianuarie, când a plătit o sumă considerabilă pentru a se trage într-o poză la masa cu noul preşedinte american, Donald Trump? Scopul era să le arate românilor că în ciuda condamnării penale şi a derapajelor guvernului său de la statul de drept este frecventabil, ba chiar invitat şi respectat de partenerii externi importanţi ai României. După episodul cu comunicatul Departamentului de Stat, în care Tăriceanu şi Dragnea s-au substituit Parlamentului şi au sfidat partenerul strategic, acum Liviu Dragnea insistă ca România să-şi mute Ambasada de la Tel-Aviv la Ierusalim, pentru a intra în graţiile lui Trump. Această poziţie a fost respinsă de numai 128 de ţări membre la Adunarea Generală a ONU, printre care 22 din cele 28 de state membre UE. România s-a abţinut atunci", a declarat Matei Dobrovie.

Potrivit deputatului, declaraţia preşedintelui Donald Trump elimină practic orice speranţă privind reluarea procesului de pace în actualul format şi nu ţine cont de Rezoluţia 478 a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, adoptată pe 20 august 1980, care condamna încercarea Israelului de a anexa estul oraşului Ierusalim.

"România a cultivat de-a lungul timpului relaţii bune şi cu Israelul şi cu Autoritatea Palestiniană şi a susţinut constant soluţia celor două state. O schimbare de politică nu este deloc oportună într-un context complicat în Orientul Mijlociu. Schimbarea de poziţie a SUA riscă să provoace o nouă intifada şi să alimentează conflictul, nu dialogul. Importanţa pe care ambele părţi o acordă Ierusalimului şi faptul că statutul acestuia trebuia discutat abia mai târziu în cadrul procesului de pace arată cât de complexă este problemă. Sigur, Liviu Dragnea nu poate înţelege politica externă decât în acelaşi mod în care înţelege politica internă din România, adică totul prin prisma interesului propriu. Ori aici lucrurile sunt mai complicate, nu poţi cumpăra totul. Nu este totul un deal", a precizat Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne