Dobrovie: Culmea absurdului şi tupeului. Rovana Plumb le-a mulţumit camarazilor că au apărat statul de drept

La sfârşitul votului prin care a fost scăpată de urmărirea penală, fostul ministru Rovana Plumb le-a mulţumit camarazilor săi că "au apărat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept, separaţia puterilor în stat", a remarcat indignat deputatul Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Parlamentarii PSD-ALDE au făcut zid în jurul Rovanei Plumb, votând împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale. Din nou Parlamentul s-a substituit Justiţiei, obstrucţionând funcţionarea acesteia, a tras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Matei Dobrovie.

"Argumentele lui Nicolicea [preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor - n.r.] au fost halucinante. Parlamentarii sunt oameni obişnuiţi, doar că au imunitate pentru voturi şi declaraţii politice. Păi pe logica asta, acuzaţiile aduse doamnei Plumb nu au nicio legătură cu aceste cazuri acoperite de imunitate, iar o opoziţie la începerea urmăriri penale nu se poate justifica în niciun fel. Grotescul a continuat. Fostul Ministru Varujan Vosganian, pentru care în 2015 Senatul a respins solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale, acesta fiind acuzat tot de abuz în serviciu, a cuvântat plin de patos despre Parlament ca organ suprem căruia îi este ştirbită autoritatea", a declarat Matei Dobrovie.

Deputatul a evidenţiat faptul că solidarizarea "tovarăşilor ajunşi la ananghie" este într-adevăr incredibilă: ei vorbesc despre stat de drept, democraţie, dar nu respectă Constituţia care spune că nimeni nu este mai presus de lege.

"Culmea absurdului şi tupeului. La sfârşitul votului Rovana Plumb iese la declaraţii şi mulţumeşte camarazilor că "au apărat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept, separaţia puterilor în stat". În realitate, lucrurile stau exact invers. Legislativul încalcă din nou acest principiu fundamental, substituindu-se puterii judecătoreşti, în cazul unui fost ministru şi parlamentar. Tocmai abuzatorii reclamă abuzul. Ruşine!", a conchis Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne