Dobrovie: "Ce vrăji mai face Viorica Vasilica? O rectificare miraculoasă!"

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Vrem să micşorăm deficitul bugetar şi să facem o rectificare pozitivă? Nimic mai simplu, o aducem din condei şi manipulăm cu sârg electoratul, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Matei Dobrovie, făcând referire la Guvernul Dăncilă.

"Hocus-Pocus! Cum a reuşit Guvernul Dăncilă să micşoreze deficitul bugetar? Prin mărirea scriptică a Produsului Intern Brut estimat. Astfel, PIB poate creşte rapid, de la 900 mld lei estimat în momentul construcţiei bugetului, la 945 mld lei, cât se prognozează acum. Şi uite aşa, deficitul la 7 luni ajunge la 1,3%, la scurt timp după publicarea execuţiei bugetare pe primul semestru al lui 2018. În mai puţin de o lună, deficitul de 1,6% realizat după primele 6 luni, cel mai mare de după perioada crizei, scade vertiginos până la un procent convenabil. Şi, pentru că aveau nevoie de o rectificare bugetară “pozitivă”, au majorat şi veniturile estimate, cu 6 mld lei. De unde or fi scos această măreaţă estimare?", a declarat Matei Dobrovie.

Potrivit deputatului, execuţia bugetară la 6 luni arată că veniturile încasate efectiv sunt cu 5 mld lei mai mici faţă de ce se aşteptau, dar iată că, printr-o minune, ele vor avea un plus de 6 mld lei.

Rectificare bugetară cu dedicaţii şi lovituri sub centură

"Cele 6 mld lei, preconizate a fi realizate în plus, vor fi distribuite în principal pentru: suplimentarea bugetului de pensii publice, Sănătate (891 mil. lei), Educaţie (178 mil. lei), Agricultură (185 mil. lei), iar o sumă de 1,1 mld. lei (cea mai mare parte) va merge la comunităţile locale.

În timp ce Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor, ANAF primesc bani în plus, unele instituţii, neagreate de coaliţia PSD-ALDE, vor avea bugetele diminuate.

Cap de listă este Administraţia Prezidenţială, bineînţeles, urmată de Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Pază şi Protecţie.

Lista este completată de ministere, care par a nu fi prea importante în viziunea PSD-ALDE : Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetării şi Inovării, Ministerul Turismului, Ministerul Mediului, Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cel mai grav este că în dorinţa de a se răzbuna pe preşedintele Iohannis şi de a-i submina autoritatea, Dragnea pune în pericol, cu maximă iresponsabilitate, organizarea Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, iniţiativă regională importantă polono-română, care presupune participarea a 12 şefi de stat din Europa Centrală şi de Sud-Est, a Preşedintelui Comisiei Europene, a unor invitaţi de nivel înalt din Statele Unite şi din conducerea instituţiilor financiare europene şi internaţionale. Cu această ocazie, urma să fie organizat şi Forumul de afaceri al Iniţiativei celor 3 Mări, cu peste 600 de participanţi – oameni de afaceri şi oficiali din cele 12 state ale Iniţiativei, din restul Uniunii Europene şi din SUA, din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Balcanii de Vest.

Că tot îl acuză de trădare pe Iohannis, abia asta este TRĂDARE – să arunci în derizoriu imaginea României în plan extern, subminând iniţiative importante ale ţării, dintr-un interes politic personal meschin."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne