Dobrovie: Băieţi, schimbaţi placa! Dragnea acuză acum un puci aşa cum o făcea şi Erdogan

Liderul PSD Liviu Dragnea acuză un complot, un puci menit să-l înlăture de la putere, aşa cum o făcea şi preşedintele Turciei, a remarcat ironic deputatul Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

PSD şi liderul său Liviu Dragnea sunt paraleli cu buna guvernare, cu lupta anticorupţie, cu democraţia şi statul de drept, cu valorile europene în general, a acuzat duminică, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Matei Dobrovie, într-o postare intitulată "Despre statul paralel şi PSD".

"Nu este prima oară când Dragnea şi tovarăşii folosesc sintagma ”statul paralel”. S-a întâmplat atunci când îl acuzau pe Grindeanu de uzurparea puterii. Vă amintiţi cu siguranţă cine folosea tema asta - prietenul lui Ponta, Recep Tayyip Erdogan, în lupta sa cu Mişcarea Fetullah Gulen şi în general pentru a elimina orice opoziţie reală sau potenţială. Sub semnul luptei cu statul paralel au avut loc epurări masive în poliţie, justiţie, administraţie şi chiar în presa din Turcia. Jurnalişti au fost băgaţi la închisoare, ziare critice închise, poliţişti concediaţi, judecători trimişi la pensie", a declarat Matei Dobrovie.

Potrivit deputatului, liderul PSD Liviu Dragnea acuză acum un complot, un puci menit să-l înlăture de la putere, aşa cum o făcea şi preşedintele Turciei.

"Scopul este acelaşi: controlarea tuturor instituţiilor, mai ales a justiţiei, şi impunerea unor oameni loiali în acestea. Ca urmare, nu este surprinzător faptul că modelele de inspiraţie ale lui Liviu Dragnea sunt Erdogan, Putin cu verticala puterii sau Plahotniuc, artizanul statului capturat Republica Moldova", a precizat Matei Dobrovie.

În opinia parlamentarului, PSD şi Dragnea sunt paraleli cu buna guvernare, cu lupta anticorupţie, cu democraţia şi statul de drept, cu valorile europene în general.

Deputatul a realizat şi un scurt "bilanţ" pe această temă:

- Statul paralel este de vină pentru că nu avem autostrăzi.

- Statul paralel este vinovat pentru că programul de guvernare al PSD este mincinos şi nu poate fi aplicat.

- Statul paralel este responsabil pentru creşterea preţurilor şi scumpirea gazelor.

- Statul paralel este de vină că supracciza a fost reintrodusă.

- Statul paralel este de vină că nu avem o singură persoană în stat, Liviu Dragnea, care să controleze toate cele trei puteri: Parlament, Guvern şi Justiţie.

- Statul paralel este responsabil pentru creşterea puternică a Roborului şi prăbuşirea leului în raport cu euro.

- Statul paralel este cauza pentru care nu mai vin investitorii străini, iar mulţi dintre cei români sunt sufocaţi de taxe şi birocraţie.

- Statul paralel este de blamat pentru că există mulţi cetăţeni români care nu sunt mulţumiţi de guvernul PSD-ALDE şi protestează împotriva sa.

- Statul paralel este de vină pentru că în primele şase luni de guvernare PSD-ALDE investiţiile s-au redus la jumătate, iar deficitul bugetar s-a dublat.

- Statul paralel este responsabil pentru cel mai incompetent Guvern de până acum din România.

"Băieţi schimbaţi placa. Nu merge", a conchis ironic Matei Dobrovie, adăugând hashtag-urile #ÎndrăzneşteSaCreziÎnMinciunilePSD şi #DragneaDemisia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne