Doar 5 partide politice vor intra în parlament după alegerile din 30 noiembrie

.
. (Epoch Times)

Astăzi, 24 noiembrie, au fost prezentate rezultatele a doua sondaje sociologice, realizat de Centrul de Cercetare Sociologică (CCSM) şi Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova.

Prima instituţie sociologică a anunţat că 5 formaţiuni politice au şanse de a accede în Parlament, iar cea de a doua a cotat 6 partide cu posibilitate de reuşită.

Prezentând rezultatele sondajului, directorul institutului, Doru Petruţi, a relatat că dacă alegerile ar fi avut loc duminica viitoare, Partidul Comuniştilor ar fi acumulat 19,6% din voturi, Partidul Liberal Democrat – 17,2%, Partidul Democrat – 14,2%, Patria – 8,7% şi Partidul Liberal – 8,5%. Aproape de a trece pragul de 6% este Partidul Socialiştilor, care, conform sondajului, deocamdată ar acumula 5,3%.

Potrivit spuselor sale, cel mai mult teren pierde Partidul Comuniştilor.

„Dacă vă amintiţi, în timpul crizei politice de 1,5 ani în urmă pentru ei erau gata să voteze 40% din alegători, acum au rămas cu 19%. Voturile pierdute de PCRM au trecut la Patria, Partidul Socialiştilor, la partide alternative”, a declarat directorul IMAS.

Potrivit datelor sondajului, 60% din respondenţi au declarat că deja au decis pentru cine vor vota, iar 8% nu exclud că se vor decide în ziua alegerilor. Din punct de vedere al orientării politice a respondenţilor, 29% s-a considera de dreapta, 23% – de centru, 19% - de stânga, iar 22% nu ştiu sau au preferat să nu răspundă.

Conform rezultatelor sondajului, 44% sunt pentru apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, iar 43% - de Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe