Doar 17% din români se declară ca fiind de stânga

.
. (Epoch Times)

În mod paradoxal, deşi România are premier social-democrat şi o guvernare cu orientare socialistă, conform unui sondaj realizat recent, marea majoritate a românilor spun că sunt de centru sau de dreapta. Doar 17% din români se declară ca fiind de stânga.

Studiul efectuat de IRES la data de 22 august, relevă faptul că 74% din subiecţi s-au declarat ca fiind de dreapta sau de centru, fiind întrebaţi unde se poziţionează în funcţie de orientarea lor politică.

Astfel, doar 17% din subiecţii chestionarului au declarat că sunt de stânga, 40% s-au poziţionat la centru, în timp ce 34% s-au descris ca fiind de dreapta.

De asemenea, 5% dintre subiecţi au refuzat să răspundă, iar 3% au spus că nu ştiu exact unde se poziţionează ca orientare politică.

Pe de altă parte însă, 47% dintre subiecţi au recunoscut că nu stăpânesc prea bine aceste noţiuni.

La realizarea sondajului au participat 1.547 de persoane, care au răspuns întrebărilor telefonic la data de 22 august, a doua zi după ce CCR a invalidat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Marja de eroare a studiului realizat de IRES, instituţie condusă de sociologul Vasile Dâncu (PSD), este de 2,7%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne