DNA, în vizorul Inspecţiei Judiciare. Instituţia verifică declaraţiile Anei Maria Pătru

Inspecţia Judiciară verifică afirmaţiile Anei Maria Pătru, legate de denunţuri la cerere contra lui Dragnea şi Ghiţă.
Ana Maria Pătru
Ana Maria Pătru (Ziua de Constanta)

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi efectuează verificări prealabile în legătură cu afirmaţiile fostei şefe AEP, Ana Maria Pătru, care a susţinut că procurorii DNA Ploieşti i-ar fi cerut să facă denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, relatează Agerpres.

"La 12 iulie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmaţiilor doamnei Ana Maria Pătru, publicate în mass-media, în care se relatează aspecte ce ţin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA - Structura Teritorială Ploieşti. Inspectorii judiciari desemnaţi în cauză urmează să efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurori de la DNA — ST Ploieşti", se arată într-un răspuns al Inspecţiei Judiciare, la solicitarea Agerpres.

Reamintim că Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2016, acuzată fiind că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament şi a unui autovehicul, pentru a asigura derularea în bune condiţii a unor contracte pe care firma le avea cu AEP.

Ulterior, la începutul lunii iulie 2017, Patru a declarat, într-un interviu, că, în timpul anchetei, procurorii de la DNA Ploieşti i-ar fi cerut să facă denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, iar anchetatorii s-au interesat şi de persoana fostului premier Victor Ponta.

Liviu Dragnea a prins din zbor ocazia şi a afirmat că ia în serios oportunitatea de a face plângere penală dacă niciun procuror nu se va sesiza după declaraţiile fostei şefe AEP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne