DNA în centrul unui uriaş scandal. Fostul deputat Vlad Cosma depune plângere penală contra a patru procurori

După ce a făcut publice înregistrări din care ar trebui să reiasă că procurori DNA au falsificat probe în dosarele unor politicieni, social-democratul Vlad Cosma face şi următoarea mişcare - depune plângere penală împotriva a 4 procurori.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Fostul deputat PSD Vlad Cosma - politician condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanţă - a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromitere a intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, relatează Agerpres.

Plângerea îi vizează pe procurorii Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu, precum şi pe Mircea Negulescu, exclus recent din magistratură. În urma acestei plângeri, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

Anterior plângerii, Cosma a dat publicităţii o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

Reamintim că în noiembrie 2016, Vlad Cosma a fost condamnat la cinci ani de închisoare, tatăl acestuia, Mircea Cosma - fost preşedinte CJ Prahova - , la opt ani, iar omul de afaceri Răzvan Alexe la 2,6 ani. Acuzaţiile vizau atribuirea unor contracte. Sentinţa nu este definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne