DNA extinde cercetările în dosarul cumnatului lui Ponta. Noi audieri în acest caz

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

DNA a extins ancheta în dosarul fraudei cu bani europeni, dosar în care este implicat cumnatul premierului Ponta, Liviu Herţanu. Potrivit Realitatea TV procurorii anticorupţie din Ploieşti l-au chemat joi la audieri şi pe administratorul firmei lui Iulian Herţanu, omul de afaceri Liviu Munteanu.

Liviu Munteanu este urmărit penal pentru aderare la un grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi evaziune fiscală.

De asemenea, la audieri a ajuns şi directorul de la Hidro Prahova, Dumitru Pantea, acesta prezentându-se însă în calitate de martor. Potrivit România Liberă, SC HidroPrahova SRL a achiziţionat circa şapte pachete de lucrări publice pentru canalizare, alimentare cu apă şi epurare apă, valoarea contractelor depăşind 100 milioane lei. Din aceste fonduri alocate lucrărilor, peste 50% ar fi fost deturnate.

Reamintim că miercuri seara, cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat pentru 30 de zile în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma pe care o administrează, Grossman Engineering.

Alături de cumnatul premierului a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, va fi cercetat sub control judiciar.

Iulian Herţanu, fostul consilier judeţean Mihail Coman, omul de afaceri Vladimir Ciorbă şi Liviu Munteanu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, schimbarea, nelegală, a destinaţiei fondurilor europene şi de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar mai sunt implicaţi deputatul Sebastian Ghiţă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, toţi trei fiind puşi sub control judiciar în cursul zilei de marţi, sub acuzaţii de sprijinire a grupului infracţional.

După izbucnirea scandalului legat de reţinerea lui Herţanu, primarul din Comarnic s-a plâns că, din cauza lucrărilor efectuate de firma acestuia şi a firmei Euroconstruct, oraşul arată „ca după bombardament”.

„Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossman, şi din cauza firmei Euroconstruct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament. Contractul început în ianuarie 2012 trebuia finalizat în februarie 2014. Suntem în februarie 2015 şi nici după un an nu sunt realizate”, a declarat luni primarul din Comarnic, Dorian Botoacă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne