DNA confirmă: Omul pus de Firea să conducă o instituţie cu buget de 30 de milioane de euro, urmărit penal

Un director anchetat pentru abuz în serviciu a fost detaşat de primarul general Gabriela Firea în fruntea unei instituţii cu buget de 139 milioane de lei.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Aurelian Andrei Popa, numit recent de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în funcţia de director al unei instituţii cu buget de 139 milioane de lei, "Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti", este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, a confirmat joi, în cadrul unui comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie, reacţie ce survine ca urmare a solicitărilor din partea presei.

"La data de 18 martie 2011, suspectul Popa Aurelian Andrei a îndeplinit, cu încălcarea legii, un act legat de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime S.A. (C.N. A.P.M. S.A.) Constanţa, în sensul că a cumpărat pentru companie un teren situat în extravilanul comunei Agigea, fără a avea mandat în acest sens şi la un preţ mult mai mare decât valoarea comercială reală.

Procedând în această manieră, suspectul a provocat companiei pe care o conducea un prejudiciu în valoare de 1.761.160,84 lei, reprezentând preţul terenului achiziţionat în modalitatea de mai sus, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru vânzătorul terenului", se arată în ordonanţa prin care procurorii au dispus începerea urmării penale în cazul lui Popa.

Cum răspunde Firea

"Domnul Aurelian Andrei Popa a fost detaşat, conform legii, în funcţia de director general la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti începând cu data de 31.01.2018, pe o perioadă de maxim 1 an. Potrivit Certificatului de cazier judiciar nr.15604657 din 05.03.2018, domnul Popa Aurelian Andrei nu este înscris în cazierul judiciar. Aşa cum se precizează în comunicatul transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", a transmis Primăria Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne