DNA a pus sechestru pe averea cumnatului lui Victor Ponta şi pe o parte din averea lui Sebastian Ghiţă

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, urmărit penal într-un dosar vizând fraudarea de fonduri europene precum şi pe o parte a averii deputatului (fost PSD) Sebastian Ghiţă.

Potrivit Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, implicat alături de cumnatul premierului în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în oraşul Comarnic, s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA din Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că o parte din averea sa va fi pusă sub sechestru.

De asemenea, potrivit Hotnews, procurorii DNA ar fi pus sechestru şi pe o parte din conturile şi imobilele preşedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, şi ale fiul sau, deputatul Vlad Cosma, implicaţi şi ei în acest dosar.

Reamintim că Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost eliberat din arestul preventiv în urmă cu aproape o săptămână, fiind plasat în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia acestuia faţă de prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile.

Mircea Cosma, Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă sunt cercetaţi sub control judiciar.

Dosarul deturnărilor fondurilor europene

Potrivit DNA, în perioada 2011- 2015, Herţanu, administrator al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L., Ciorbă Vladimir Razvan, administrator/asociat la S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroeşti, jud. Ilfov, S.C. CVR ACTIVITES GROUP S.R.L. Bucureşti şi S.C. GEFAM PRO S.R.L. Dobroeşti, jud. Ilfov şi Mihail Coman Marian – administrator/asociat la S.C. INDSERV S.R.L. Ploieşti şi S.C. INDSERV PROIECT S.R.L. Ploieşti şi angajat al S.C. Hidro Prahova S.A. (în calitate de consilier al directorului general din data de 24.05.2012), au constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene, însuşirii, nelegale, a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi sustragerii de la plată contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat

Grupul infracţional ar fi fost sprijinit, potrivit DNA, de Mircea Cosma şi fiul acestuia, Vlad, precum şi de amicul premierului Ponta, deputatul (fost PSD) Sebastian Ghiţă.

"Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală efectuată până la acest moment relevând deturnarea din cadrul proiectului şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând un procentaj de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de S.C. GROSSMANN ENGINEERIG SRL, către „partenerii” la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări), precum şi sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei (din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 lei reprezentând impozit pe profit).", arată DNA.

Mai reamintim în context că premierul Ponta, care, la momentul arestării fratelui lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, i-a cerut preşedintelui să îşi dea demisia, pentru a evita orice suspiciune că ar putea influenţa justiţia, nu a menţionat nimic despre vreo eventuală demisie a sa, după arestarea soţului surorii sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.