DNA a extins acuzaţiile la adresa ginerelui fostului preşedinte Băsescu, avocatul Radu Pricop

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, s-a prezentat miercuri la sediul DNA pentru audieri. Potrivit digi24, soţul Ioanei Băsescu s-a ales cu noi acuzaţii în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, dosar avându-l ca principal protagonist pe Sergiu Lucinschi, fiul unui fost preşedinte al Republicii Moldova.

Cei doi sunt acuzaţi că ar fi încercat să obţină patru milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scăpa de un dosar aflat la DIICOT. De altfel, în acest dosar este urmărit penal şi un procuror DIICOT.

Potrivit sursei citate, Pricop s-a prezentat în cursul acestei dimineţi la sediul DNA pentru a i se comunica de către procurori extinderea acuzaţiilor, respectiv acuzaţia de complicitate la fals.

Cu o zi înainte, Sergiu Lucinschi a fost pus sub învinuire şi pentru o acuzaţie de fals legată de un act notarial, care, potrivit sursei citate ar fi fost întocmit la sfatul lui Pricop. Din acel act notarial reieşea că un fost partener de afaceri al lui Sergiu Lucinschi îi datora acestuia 2 milioane de euro, jumătate din suma totală solicitată pentru "rezvolvarea" dosarului în care plătitorul era suspectat pentru infracţiuni economice.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop şi a procurorului DIICOT Jurj Tudoran Remus, a exercitat asupra unui om de afaceri, acţiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni (printre care şi gestiune frauduloasă). Mai multe informaţii despre acest dosar puteţi citi aici.

Radu Pricop a refuzat să facă declaraţii la ieşirea din sediul DNA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.