Divulgarea unui document secret privind imigraţia lansează un nou val de critici împotriva lui Merkel

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel se confruntă cu un val de noi critici din cauza politicilor sale privind imigraţia după divulgarea unui document secret care aruncă lumină asupra deciziei cancelarului de a permite unui milion de imigranţi să intre în Germania în 2015.

Documentul respectiv dezvăluie faptul că nu a existat nicio obiecţie legală faţă de închiderea graniţei Germaniei în 2015, potrivit Express.co.uk.

Christian Lindner, lider al partidului FDP, a declarat că documentul secret “a aruncat lumină” asupra politicilor lui Merkel privind imigraţia.

Lindner a afirmat: “Revelaţiile au aruncat o lumină puternică asupra practicilor guvernului dnei Merkel. Problemele care sunt esenţiale pentru ţară sunt dezbătute în camere închise şi întunecate.

Decizia dacă ţara noastră ar fi trebuit să accepte refugiaţi fără să ţină seama de regimul legal şi de frontieră ordonat, ar fi trebuit să fi fost dezbătută în public şi în Parlament, totuşi”.

Comentariile lui Lindner reprezintă cel mai recent atac la adresa lui Merkel pentru controversata sa decizie de a permite unui milion de imigranţi să intre în Germania în urmă cu 3 ani.

Remarcile au fost făcute în condiţiile în care ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anunţat că va demisiona din funcţia de lider al partidului bavarez CSU, partidul partener al CDU, formaţiunea politică a cancelarului Merkel.

Seehofer a afirmat: “Voi renunţa la funcţia de şef al partidului”.

La rândul ei, Merkel a anunţat că nu doreşte să fie realeasă în fruntea CDU la conferinţa partidului din luna decembrie şi că va demisiona din funcţia de cancelar în 2021.

Demisia lui Merkel a fost declanşată de rezultatele electorale dezamăgitoare la nivel naţional şi regional, considerte a fi, în mare parte, urmare a deciziei de a "deschide uşile" Germaniei în 2015 în faţa imigranţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe