"Distracţii" de sărbători. Remus Truică, chemat la DNA

Fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, afaceristul Remus Truică, a fost chemat la sediul DNA, pentru a asista la o percheziţie informatică dispusă în dosarul retrocedărilor ilegale.
Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)

Remus Truică este cercetat, alături de Paul "Al României" şi de Dan Andronic în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, doar cu un prejudiciu estimat la peste 135 milioane de euro.

În aceste zile, procurorii anticorupţie efectuează percheziţii informatice în acest dosar, acuzaţii - Remus Truică, prinţul, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici şi Robert Roşu - fiind chemaţi, pe rând la sediul DNA central pentru a asista la proceduri, relatează Realitatea.net.

Reamintim că procurorii DNA susţin că Remus Truică se află în centrul unui grup infracţional format din Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein, Shimon Shevez, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu şi avocatul Robert Roşu.

La rândul său, prinţul Paul ar fi avut o contribuţie esenţială la săvârşirea faptelor de corupţie din dosar, "având în vedere că întreaga activitate infracţională în cauză a fost generată de inculpat, care a dorit prin orice mijloace să intre în posesia respectivelor bunuri, pentru care însă nu îndeplinea condiţiile legii pentru a le putea revendica".

La rândul său, Dan Andronic este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne