Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, prins în flagrant de luare de mită

În plin scandal Hexi Pharma, un director de spital a fost prins luând mită, informaţie de natură să facă şi mai sumbru tabloul corupţiei din sistemul de Sănătate, unde multe contracte se dau contra comision.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, medicul Dănuţ Căpăţână, a fost ridicat miercuri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant de luare de mită, relatează Hotnews, citând Ziua de Constanţa

Dănuţ Căpăţână are deja un dosar penal pe rol, în 2014 fiind trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unui contract "de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal" la Spitalul Judeţean Constanţa.

În respectivul dosar, procurorii DNA îl acuzau pe Căpăţână că, în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice.

Căpăţână a fost numit manager al Spitalului Judeţean din Constanţa de ministrul Ion Bazac (PSD) şi menţinut în funcţie de fostul baron PSD de Contanţa, Nicuşor Constantinescu, trimis şi el în judecată de procurorii DNA în mai multe dosare vizând fapte de corupţie.

În octombrie 2014, Hotnews.ro scria că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi-a concesionat serviciile de laborator firmei Synevo, unde Dănuţ Căpăţână fusese manager. Externalizarea serviciului de laborator din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă către firma Synevo a devenit de altfel subiectul unei anchete DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne