Directorul INML, despre cazul Caracal: Oasele găsite în pădure vor fi supuse la noi analize ADN

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă (Captură video)

Directorul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), George Curcă, informează public că rapoartele trimise DIICOT cu privire la cazul Caracal sunt preliminare căci expertiza fragmentelor osoase găsite la Caracal continuă. De asemenea, Curcă a precizat că toate oasele găsite în urma cercetărilor vor fi supuse reanalizării, potrivit Ziare.com.

"La acest moment, INML Mina Minovici Bucureşti, prin experţii săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activităţi specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale", a susţinut Curcă.

Şeful INML a mai declarat că: "Este important de subliniat faptul că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp. Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale".

De altfel, pentru a obţine date medico-legale complete, specialiştii INML îşi vor continua expertiza medico-legală, precum şi alte activităţi de laborator specifice acestui caz. Datele respective au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii puse la dispoziţia anchetatorilor.

Amintim că anchetatorii au descoperit fragmente de oase şi dinţi atât în curtea lui Dincă, într-un butoi în care acesta susţine că a ars-o pe Alexandra Măceşanu, cât şi într-o pădurice lângă Caracal. Analizele au relevat că primele fragmente osoase aparţin Alexandrei, în ceea ce priveşte însă oasele din pădure, acestea erau prea arse pentru a se stabili un profil genetic. Se speră însă că analiza dinţilor şi a altor probe identificate să aducă mai multe informaţii.

"În acest sens, totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare", a mai afirmat Curcă.

În prezent, lui Dincă i se atribuie oficial două victime - Alexandra şi Luiza - presupusul criminal declarându-le anchetatorilor că le-a ucis pe acestea.

Reamintim că Alexandra, adolescenta de 15 ani din comuna Dobrosloveni, a fost răpită şi sechestrată de Gheorghe Dincă, un fost mecanic auto din Caracal, după ce s-a urcat „la ocazie" în maşina acestuia. Ajunsă în casa lui Dincă, Alexandra a reuşit să apeleze 112 în trei rânduri, anunţând că a fost răpită, sechestrată şi violată, dar forţele de poliţie s-au dovedit incapabile să o ajute în timp util.

În ceea ce o priveşte pe Luiza Melencu, o tânără de 18 ani, aceasta a dispărut la mijlocul lunii aprilie, după ce a spus familiei că merge la Caracal pentru a scoate bani de la bancomat. Mama fetei era plecată la muncă în străinătate, iar fata locuia cu bunicii. Mătuşa Luizei a declarat că, a doua zi de la dispariţia fetei, bunicul acesteia a primit un telefon de la un bărbat care i-a spus să stea liniştit că fata este bine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne