Directorul FBI şi membri ai echipei Clinton refuză să depună mărturie în legătură cu emailul privat al acesteia

Tabăra lui Clinton îşi strânge rândurile pentru a-şi proteja „aleasa”. Astfel, atât directorul FBI cât şi mai mulţi membri ai echipei lui Hillary Clinton au refuzat să depună mărturie în renumitul scandal al serverului privat de email folosit de aceasta când era secretar de stat.
Directorul FBI, James Comey.
Directorul FBI, James Comey. (Captură Foto)

Trei martori care au fost convocaţi să depună mărturie, marţi, în faţa unui comitet al Camerei Reprezentaţilor ce investighează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server privat de email când îndeplinea funcţia de secretar de stat, şi-au folosit drepturile constituţionale împotriva autoincriminării şi nu au apărut sau au refuzat să răspundă la întrebări.

Bryan Pagliano, fost specialist în calculatoare la Departamentul de Stat şi însărcinat cu crearea serverului lui Clinton, nu a participat la audierea condusă de republicani. Avocaţii săi au declarat într-o scrisoare adresată preşedintelui Comitetului pentru Monitorizare şi Reformă Guvernamentală că Pagliano va continua să îşi exercite dreptul constituţional de a nu depune mărturie.

Pagliano a discutat anterior cu FBI sub imunitate şi a declarat biroului că securitatea serverului nu a fost compromisă şi hackuită cu succes. Dar el a precizat că este conştient de existenţa unui număr mare de tentative eşuate de logare pe care le-a descris ca “atacuri în forţă”.

Pagliano a refuzat, de asemenea, să răspundă întrebărilor anul trecut la un panel al Camerei ce investighează atacurile mortale din 2012 din Benghazi, Libia.

Doi oficiali de la Platte River Networks, cu sediul în Denver, au apărut în faţa comitetului dar şi-au invocat dreptul constituţional de a nu depune mărturie. În iunie 2013, după ce Clinton a părăsit funcţia de secretar de stat, serverul a fost mutat din locuinţa ei într-un centru de date din nordul oraşului New Jersey, unde a fost întreţinut de Platte River Networks.

Directorul FBI James Comey a refuzat să participe la o şedinţă informativă cu uşile închise a Comitetului pentru Monitorizare, în ciuda faptului că a fost invitat să depună mărturie în ceea ce priveşte faptul că biroul a ezitat să dezvăluie mii de pagini de dovezi adunate în timpul investigaţiei, ce a durat un an, asupra utilizării de către Hillary Clinton a serverului ei privat de email pentru probleme de stat.

Decizia FBI de a publica un rezumat de 58 de pagini în vinerea de dinaintea Zilei Muncii a nemulţumit republicanii, care au pus sub semnul întrebării raţionamentul biroului de a refuza să publice orice materiale suplimentare din investigaţiile sale.

Criticii au atacat şi momentul ales pentru publicarea rezumatului respectiv după ce au fost scoase la iveală noi detalii despre distrugerea unor documente de către consilierii lui Clinton, printre alte descoperiri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe