Directorul CNADNR, revocat din funcţie

(HEIKKI SAUKKOMAA/AFP/Getty Images)

Directorul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR), Cătălin Homor, a fost revocat în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie. Totodată, Ministerul Transporturilor a confirmat că a trimis Corpul de Control pentru a face verificări la Companie, relatează hotnews.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a:

- existenţei mijloacelor şi materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale şi starea de funcţionare a acestora, stocuri de material antiderapant şi combustibil);

- situaţiei contractelor cu societăţi private pentru deszăpezire;

- modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire", se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Demiterea lui Homor are loc după ce, la finele săptămânii trecute, premierul Sorin Grindeanu a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, demiterea acestuia, acuzându-l că a gestionat defectuos activitatea de deszăpezire a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

"L-am rugat pe domnul ministru Cuc să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară.

I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi la cauzele care au dus la această situaţie nefericită", declara, pe 7 ianuarie, Sorin Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne