Directorul CFR demis după ce trenul cu care ministrul Felix Stroe mergea la Deva a întârziat

După ce trenul cu care a mers la Deva a ajuns cu zeci de minute întârziere la destinaţie, ministrul Stroe a comunicat că această lipsă de respect faţă de cetăţeni nu poate fi tolerată, motiv pentru care îl va demite pe şeful CFR.
Transporturi feroviare, tren cu vagoane cisternă
Transporturi feroviare, tren cu vagoane cisternă (Epoch Times România)

UPDATE: Directorul General al CFR S.A., Marius Chiper, şi-a înaintat demisia la scurt timp după ce Felix Stroe a anunţat că îl va da jos.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă informează că domnul Marius Chiper şi-a înaintat demisia din funcţia de director general interimar, din motive personale, preşedintelui Consiliului de Administraţie", transmite Ministerul Transporturilor, printr-un comuniat de presă.

* * *

După ce luni i-a demis pe directorul Regionalei Căi Ferate Bucureşti şi pe şeful Gării de Nord, marţi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat că îl schimbă din funcţie pe directorul CFR SA, Marius Chiper. Decizia a fost luată după ce trenul cu care ministrul a ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră, relatează Mediafax.

Ajuns în gară la Deva cu zeci de minute peste ora din Mersul Trenurilor, ministrul Transporturilor a declarat că directorul general al companiei CFR SA va fi schimbat din funcţie, căci lipsa de respect faţă de "cetăţeni" nu poate fi tolerată.

“Nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Eu nu voi mai tolera, toleranţa este zero. (...) În legătură cu domnul Chiper, problemele cu întârzierile trenurile nu sunt, în primul rând, din cauza faptului că materialul rulant este învechit. Sunt din cauza infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înţeleg cum, de exemplu, pe calea ferată Bucureşti – Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi care este cea mai modernă cale ferată din România, nu pot să înţeleg de ce într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul trebuie să întârzie zeci de minute”, a declarat Felix Stroe, în gara din Deva.

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai anunţat că va introduce “ordinea şi disciplina” în CFR, arată sursa citată

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne