Director Atlassib: Starea tehnică a autocarului implicat în accidentul din Ungaria era bună

Autocarul Atlassib implicat în accidentul din Ungaria, soldat cu patru morţi, avea toate verificările la zi şi starea lui tehnică era bună, a declarat, marţi dimineaţa, directorul general al companiei, Daniel Micu.

"Excludem o cauză tehnică de producere a accidentului. Toată flota de autocare a companiei, cea mai mare din România, are maşini bune, multe din ele, noi. Deocamdată, nu ştim cu exactitate cauza accidentului, două echipe ale noastre s-au deplasat în Ungaria", a spus Daniel Micu.

Potrivit acestuia, tocmai siguranţa este una dintre principalele motive pentru care românii care muncesc în străinătate preferă autocarele Atlassib.

Această companie numără peste 200 de autocare, fiind lider pe piaţa transportatorilor internaţionali de persoane din România.

Patru români au decedat şi alţi 23 au fost răniţi într-un grav accident de circulaţie care a avut loc în Ungaria marţi dimineaţă, conform ataşatului pentru afaceri interne al MAI, Berse Ioan.

"Accidentul s-a produs în jurul orei 4.50 ora locală. Pe sensul de deplasare dinspre România spre Italia un autocar românesc al firmei Atlassib a intrat în coliziune cu un TIR slovac. În urma impactului şoferul de pe TIR-ul slovac a decedat, iar din autocarul românesc au decedat patru persoane, doi şoferi şi doi pasageri. În autocar se aflau 38 de pasageri şi cei doi şoferi. Avem 23 de răniţi care au fost transportaţi la spitalul dintr-o localitate apropiată, Naghi Ganja, urmând ca în funcţie de gravitatea rănilor să fie repartizaţi la celelalte spitale pentru a fi asistaţi de urgenţă. În prima fază au fost 7 răniţi grav. Cei care efectuează cercetarea la faţa locului au revenit şi au spus că sunt 23 de răniţi grav şi foarte grav", a precizat ataşatul MAI.

El a spus că încă nu se cunosc datele grupului din autocarul românesc şi nici cauzele accidentului.