Dionis Cenuşă: R. Moldova nu are niciun cadru strategic de dialog cu SUA, precum Georgia şi Ucraina

Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com)

În contextul vizitelor oficialilor moldoveni în Statele Unite ale Americii, politologul Dionis Cenuşă constată că Republica Moldova nu are la dispoziţie niciun cadru strategic de dialog cu SUA, spre deosebire de Georgia (din 2009) şi Ucraina (din 2008), care dispun de cadru normativ clar şi formalizare (comisii comune şi grupuri de lucru).

Analistul menţionează că potrivit rezultatelor vizitei premierului Maia Sandu la Washington anunţate public, R. Moldova nu dispune de cadru normativ şi niciun fel de arhitectură instituţionalizată de realizare a conţinutului presupusului dialog strategic şi nici nu a propus.

„Totuşi, sunt reprezentanţi ai Blocului ACUM care afirmă că Moldova are un dialog strategic cu SUA”, a adăugat expertul precizând că nu trebuie inventat nimic, deoarece există exemplul Georgiei şi Ucrainei.

„Nimic nu este perfect în câmpul politic, cu atât mai mult reformele ce reprezintă rezultatul confluenţelor unor interese oarecum diverse. Dar, din exterior, schimbările din Moldova sunt idealizate. Am văzut ce a obţinut premierul Sandu la Washington. Să vedem ce va face Igor Dodon la New York”, a conchis Dionis Cenuşă.

Începând cu ziua de duminică, 22 septembrie, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americ, care va dura o săptămână şi va include mai multe evenimente la New York.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe