Dionis Cenuşă, despre excluderea lui Codreanu din cursa electorală: CEC-ul de la Chişinău încă este subordonat politic

În R. Moldova încă se operează într-un context îmbibat de duble standarde. Dacă Năstase sau Ceban ar fi fost în situaţia lui Codreanu, atunci aduceau oameni în faţa CEC-ului şi trimiteau mesaje la Bruxelles, afirmă analistul.
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com)

În contextul excluderii definitive a lui Ruslan Codreanu din cursa electorală, politologul Dionis Cenuşă constată că anumiţi reprezentanţi ai actualei guvernări a Republicii Moldova încearcă să mimeze solidaritate cu Codreanu, „însă nu ştiu de ce nu critică CEC-ul subordonat politic lor”.

„Revin la ideea că nimeni nu a anulat dublele standarde şi nici competiţia pentru putere. Printre altele, aceasta implică răzbunare politică, iar dacă nu cu propriile mâini, atunci prin defectele sistemului, programat pentru reformare”, a scris analistul pe pagina sa de Facebook.

Expertul a ţinut să dea asigurări că dacă Andrei Năstase sau Ion Ceban ar fi fost în situaţia lui Ruslan Codreanu, atunci aduceau oameni în faţa CEC-ului şi trimiteau mesaje la Bruxelles. „Încă operăm într-un context îmbibat de duble standarde, iar setarea unor principii egale pentru toţi încă reprezintă un lux.”

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău care şi-a schimbat componenţa după preluarea puterii de către blocul ACUM şi socialişti a respins acuzaţiile lansate de Ruslan Codreanu, că ar fi politizată. „Constatăm cu regret că difuzarea unor astfel de informaţii denigratoare au drept scop subminarea autorităţii şi credibilităţii CEC.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe