Dîncu: O cauză a lipsei de autostrăzi - numărul mare de arii protejate, care blochează dezvoltarea

În jur de 25% din teritoriul României sunt zone protejate şi în aceste zone protejate se poate construi foarte greu, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu stăm bine la capitolul autostrăzi în ţară, a opinat vicepremierul Vasile Dîncu.
Dîncu Vasile
Dîncu Vasile (Epoch Times România)

România nu are autostrăzi din cauza ineficienţei cheltuirii banilor, dar şi pentru că sunt prea multe zone protejate, aproximativ 25% din suprafaţa ţării, ceea ce blochează dezvoltarea infrastructurii, a declarat vineri, la Digi24, vicepremierul Vasile Dîncu, relatează News.ro.

"Este incapacitatea administrativă legată de modalităţile în care ne planificăm resursele şi controlăm modul în care se cheltuie banii din administraţie", a declarat Vasile Dâncu, întrebat despre motivul pentru care România are atât de puţine autostrăzi.

O altă problemă este, în viziunea vicepremierului, numărul mare de arii protejate din România, care blochează dezvoltarea.

"Am construit zone protejate, vreo 25% din teritoriul României sunt zone protejate şi în aceste zone protejate se poate construi foarte greu. Credeam noi atunci şi autorităţile locale credeau în momentul respectiv că aceste zone protejate vor aduce finanţare de la UE sau din altă parte, dar deocamdată ne blochează dezvoltarea, inclusiv a unor tronsoane de autostradă", a punctat ministrul Dezvoltării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne