Dincolo de Ştiinţă: Experienţa lui Elizabeth Taylor în moarte clinică

Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor (way2enjoy.com)

Mulţi dintre noi credem că toate lucrurile în viaţă au o explicaţie ştiinţifică, dar cei care au trăit experienţe de "dincolo de ştiinţă", şi-au schimbat complet concepţiile. Oamenii întotdeauna au încercat să găsească răspunsul la întrebări legate de viaţa de apoi, percepţii extra-senzoriale sau alte forme de viaţă. Există viaţă după moartea noastră fizică? Există alte forme de viaţă?

În căutarea acestor răspunsuri, ne propunem să aducem în faţa cititorilor noştri istorisiri pe care ştiinţa nu le poate explica, care vor include viaţa de după moarte, percepţia extra-senzorială, alte forme de viaţă, dovezi ale civilizaţiilor preistorice, etc.

Reluăm seria "Dincolo de Ştiinţă" prin experienţa trăită de celebra actriţă americană, Elizabeth Taylor, care s-a aflat în moarte clinică în timpul unei operaţii. Cu toate că actriţa a plecat dintre noi în 2011, povestea morţii ei clinice a rămas.

Intervievată de Larry King la CNN şi, de asemenea, de ABC News, Elizabeth Taylor a povestit despre experienţa ei din momentul în care a avut moarte clinică pe masa de operaţie în timp ce era supusă unei intervenţii chirurgicale. Actriţa şi-a amintit cum a trecut printr-un tunel spre o lumină albă strălucitoare.

Elizabeth Taylor susţinea că în timp ce era în moarte clinică s-a întâlnit cu spiritul lui Michael Todd, unul dintre foştii săi soţi, despre care aceasta spunea că era marea ei dragoste. Elizabeth a vrut să rămână cu Todd, dar acesta i-a spus că avea lucruri de făcut şi mai avea viaţă înaintea ei. Apoi "m-a împins înapoi la viaţa mea". În urma resuscitării ei, 11 persoane din echipa medicală, inclusiv medici, asistente medicale, etc, au asistat la mărturia actriţei privind această întâmplare.

"Am fost declarată moartă odată şi de fapt am văzut lumina. Mi se pare foarte greu să vorbesc despre asta pentru că, de fapt, sună atât de banal. S-a întâmplat la sfârşitul anilor '50 şi l-am văzut pe Mike (Todd, al treilea soţ al lui Taylor, care a fost ucis într-un accident de avion în 1958). Când am revenit, erau aproximativ 11 persoane în cameră. Am fost plecată pentru aproximativ cinci minute - mă dăduseră drept moartă şi puseseră anunţul morţii mele pe perete. Am povestit acest lucru celor care au fost în camera de lângă mine. După care am mai spus unui alt grup de prieteni şi apoi m-am gândit: "Uau, asta sună foarte ciudat. Cred că mai bine aş păstra tăcerea despre asta".

Elizabeth Rosemond Taylor (27 februarie 1932 - 23 martie 2011), celebra actriţă americană de film, onorată cu o stea pe Hollywood Walk of Fame, este considerată „ultimul star al Hollywood-ului de altădată” şi a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii