Din nou, timpul pentru schimbare!

Machiaj de primavara, makeup artist Raluca Florea Nut.
Machiaj de primavara, makeup artist Raluca Florea Nut. (Sergio Nanetti & Raluca Florea Nut)

A venit primăvara, simţim cu toţii dorinţa de a ieşi afară, de a ne întâlni cu prietenii şi de a socializa mult, purtăm haine tot mai uşoare şi simţim cu sufletul pulsul vieţii parcă mai mult ca oricând. Avem dorinţa de viaţă şi etalăm cu neruşinare o bucurie fară niciun motiv aparent. Da! E din nou timpul să ne eliberăm din cătuşele negrului şi maroului, explozia de culoare e la tot pasul, să profităm din plin de ea!

Şi dacă schimbarea e în tot, să fie şi în make-up! Nu vă fie frică să o arătaţi, e timpul pentru creativitate!

Cum facem asta? Cum facem schimbări în makeup-ul nostru de zi cu zi? În primul rând urmăriţi tendinţele! Unele dintre voi veţi spune că nu aveţi timp de aşa ceva, sunteţi prea ocupate la serviciu, sau pur si simplu acest lucru nu vă interesează şi clar nu va începe să vă intereseze acum! Vă spun doar atât, imaginea noastră este şi va fi întotdeauna prima noastră carte de vizită în relaţiile cu ceilalţi. Aşa cum trebuie să fim informate la zi cu privire la ultimele tehnologii sau la anumite aspecte ale muncii noastre, în acelaşi fel trebuie să fim mereu la curent cu ceea ce se poartă. Veţi spune din nou „dacă e la modă, asta nu înseamnă că e frumos!” sau „dacă e la modă, asta nu înseamnă că îmi stă bine!” Nimic mai adevărat!

Vă dau dreptate în ambele cazuri. Cu toţii ştim că au existat momente atât în vestimentaţie cât şi în make-up când ne-am gândit cu toţii oare ce au avut designerii în minte? Tot aşa pot exista tendinţe uimitoare care pur si simplu nu ni se potrivesc, personal. Secretul este undeva la mijloc. Nu apreciez deloc persoanele care copiază întru totul tot ce văd pe podiumurile de modă. În numele modei, există riscul să arătam cel puţin bizar şi caraghios. Secretul este undeva la mijloc, cu siguranţă!

Revenind la ideea anterioară, este important să fim informate cu privire la ce se poartă primăvara aceasta. Chiar dacă nu copiem ad-literam toate machiajele pe care le vedem pe podiumuri, întotdeauna există o linie, o culoare sau un produs pe care ni le putem însuşi şi purta pentru a arăta tuturor ca şi în viaţa noastră se produce miracolul Primăverii! Drumul pe care îl parcurgem în viaţă implică o continuă transformare, reinventare, creştere şi dezvoltare interioară. De ce să nu aplicăm aceleaşi principii şi exteriorului nostru? Putem fi dinamice şi la exterior, şi nu e rău să facem asta!

V-am convins? Dacă da, să vedem totuşi ce înseamnă trendurile în machiaj pentru primăvara – vara 2014?

Albastrul electric – este cu siguranţă culoarea mea favorită a acestui sezon, şi probabil a tuturor brunetelor ca mine. Nu este privire mai senzuală decât cea care poartă un smokey eyes în această culoare! E pornită să înnobileze şi va fi mereu în armonie perfectă cu tenul vostru măsliniu şi părul vostru închis la culoare!

Portocaliul – domină parcă acest sezon. Aproape toate firmele de cosmetice au venit primăvara aceasta cu rujuri şi glossuri în diferite texturi şi nuanţe ale acestei culori. O poate purta oricine îndrăzneşte, dar nu uitaţi, accentul în machiaj va cădea pe buze. Lăsaţi ochii aproape nuzi.

Culoarea afinelor – este o culoare mult promovată pentru această primăvară. Purtaţi-o pe pleoape dacă sunteţi norocoasele deţinătoare a unor ochi verzi, vă va da privirii adâncime seducătoare şi vă va scoate în evidenţă frumuseţea acestui tip de ochi. Dacă sunteţi şatene sau brunete purtaţi-o pe buze, atât sub formă de ruj pentru un makeup de seară, sau sub formă de gloss într-o nuanţă mai puţin pigmentată pentru machiajul vostru de zi.

Culorile metalice – auriul şi argintiul metalic se pot purta din nou pe pleoapele noastre pregătite de petrecere! Culorile se potrivesc oricărui tip de fizionomie şi conferă o imagine tinerească şi plină de viaţă. Folosiţi pigmenţi presaţi pentru a obţine un aspect mai compact.

Tuşul negru – mereu la modă, mereu o soluţie simplă pentru un machiaj perfect, care se potriveşte oricărui tip de persoană. Se poate realiza în zeci de feluri şi va atrage mereu privirile celorlalţi!

Albul şi culorile diafane – continuă tendinţa machiajului natural şi a tenului impecabil şi luminos. Multe dintre noi putem alege să aplicăm culori deschise sidefate pe pleoape în timpul zilei pentru a crea o imagine de prospeţime. Nu uitaţi, creionul alb, pe interiorul pleoapei inferioare, deschide ochiul şi dă senzaţia de proaspăt! Folosiţi creme iluminatoare şi, absolut obligatoriu învăţaţi să vă conturaţi faţa cu lumini şi umbre corespunzătoare!

Verdele crud – Purtaţi-l pe pleoape oricând, în tonuri mai aprinse sau mai estompate. Va mări ochii şi va da impresia de prospeţime. Fetele cu ochii verzi şi albaştri, purtaţi-l în nuanţe mai spălate şi estompate!

Vă doresc o primăvară plină de culoare!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură