Din închisoare, la primărie, via catedrală. Cherecheş cere să depună jurământul

Primarul oraşului Baia Mare ar vrea să iasă din închisoare pentru a depune jurământul de primar la catedrala din oraşul unde a fost ales primar cu peste 70% din voturile concetăţenilor săi.
Cătălin Cherecheş
Cătălin Cherecheş (Facebook)

Ales primar în timp ce era după gratii, pentru luare de mită, Cătălin Cherecheş a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisă pentru a depune jurământul de edil în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, pr.dr. Cristian Ştefan, pentru Agerpres.

"Cererea a fost depusă, ieri ( miercuri), de o persoană în numele său, în care solicită ca locul de depunere al jurământului, în cazul în care va avea loc, să fie în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare. Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare şi nu ar fi nimic ieşit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul judeţului. Referitor la solicitarea domnului Cherecheş, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greşeală, iar Biserica aşa cum bine ştim, doreşte îndreptarea păcătosului", a spus pr.dr. Cristian Ştefan.

Cherecheş, primarul ales al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, fiind cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Potrivit Realitatea.net, în timp ce edilul stă după gratii, echipa sa de campanie postează frecvent pe o reţea de socializare scrisori adresate din penitenciar de acesta, în care chiar oferă sfaturi şi formele de organizare a viitorului Consiliu local.

În ceea ce priveşte jurământul, potrivit preşedintele PNŢCD Maramureş, Doru Dăncuş, membru al Coaliţiei pentru Baia Mare "este exclusă depunerea jurământului în penitenciar", o variantă luată în calcul, care depinde însă de administraţia penitenciarului, este ca primarul să primească o învoire, permisie de câteva ore, să vină în Baia Mare pentru a depune jurământul.

Reamintim că alegerea lui Cherecheş ca primar din închisoare a făcut înconjurul lumii, cunoscuta agenţie AFP relatând cum românii au ales un primar aflat în arest preventiv.