Din ce în ce mai multe atacuri în interiorul USL. Ludovic Orban îi cere demisia lui Ponta şi lui Şova

Crin Antonescu şi Ludovic Orban
Crin Antonescu şi Ludovic Orban (Epoch Times România)

Deputatul PNL Ludovic Orban a criticat declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale ministrului pentru Mari Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, conform cărora compania Gabriel Resources ar putea da în judecată statul român.

Orban a declarat că singura modalitate prin care statul român îşi va putea spăla imaginea este ca cei doi să îşi dea demisia din Guvern.

"După părerea mea, din situaţia asta nu se poate ieşi decât prin demisia domnului Şova şi a domnului Ponta. Nu poţi să zici luni, ca premier, la trei, patru ore înainte să dea un comunicat compania, că această companie poate să dea statul în judecată şi statul să plătească daune de 2 miliarde", a declarat deputatul la Digi 24.

Ludovic Orban a explicat că multe persoane au votat PNL şi USL tocmai pentru că au crezut că vor bloca proiectele legate de Roşia Montană şi gazele de şist.

"Primul lucru care pe mine mă deranjează este că una dintre principalele teme de campanie a fost Roşia Montană şi gazele de şist. Sunt mulţi oameni are au votat cu noi pentru că au crezut ca noi vom bloca aceste proiecte. Nu poţi să te schimbi brusc peste noapte, după ce ai ajuns la putere, să devii un susţinător al acestui proiect", a afirmat liberalul.

Orban a evidenţiat că nici în PSD nu există "un entuziasm deosebit în sprijinirea acestui proiect".

"Alt lucru care mă deranjează este modul în care a fost pus în scenă. Nu poţi să iniţiezi o schimbare majoră în politica alianţei dintre PNL şi PSD fără să faci o consultare măcar a parlamentarilor. Să nu credeţi că în rândul parlamentarilor PSD există un entuziasm deosebit în sprijinirea proiectului. Ba chiar sunt nedumeriţi mulţi dintre ei că au fost puşi în această situaţie fără să li se ceară părerea", a concluzionat liberalul.

În ultima vreme proiectul de exploatare minieră pe bază de cianuri de la Roşia Montană a stârnit o serie de declaraţii contradictorii şi acuzaţii în interiorul USL, care au ajuns până la cele mai înalte niveluri. Lupta politică din jurul acestui proiect controversat este încă în desfăşurare.