Din capitolul "Mârlanii". Valeriu Nicolae: Să nu ajungem să re-cântăm imnul în faţa tabloului liderului suprem

Valeriu Nicolae
Valeriu Nicolae (dilemaveche.ro/Marian Iliescu)

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul secretar de stat tehnocrat Valeriu Nicolae susţine că nu are speranţe ca politicieni precum Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Lia Olguţa Vasilescu, Sebastian Ghiţă sau Dan Voiculescu să poată vreodată să îşi recunoască mârlăniile, dar încă speră ca "cei care sunt în grupurile lor să ne ajute pe toţi să nu ajungem să re-cântăm imnul în faţa tabloul liderului suprem".

"E tare greu să accepţi că eşti sau că ai fost mârlan. E plin de doctorate, articole şi cărţi despre asta. Pe scurt ne creăm rapid un basm frumuşel care să ne justifice acţiunile nesimţite şi credem în ele cu toată energia de care suntem în stare pentru a ne preveni pocnirea creieraşului", a declarat Valeriu Nicolae, adăugând că ni se întâmplă cam tuturor în afara sociopaţilor, psihopaţilor şi sfinţilor.

Potrivit fostului secretar de stat, pericolul apare când mârlanii conduc o ţară, un guvern, o instituţie publică sau una privată. De ce asta? Pentru că mai intră în ecuaţie cel puţin două lucruri şi ele la fel de periculoase.

"Primul este nevoia de supravieţuire şi siguranţa (mai ales pentru cei care depind de slujbele sau banii controlaţi de mârlani) şi al doilea este nevoia de apartenenţă la un grup/conformitate (ne conformăm unor reguli chiar dacă ele sunt tâmpite pentru a continua să fim parte a grupului şi nu "trădători"). În cazul în care sunt îndeajuns de mulţi şi de puternici mârlani la conducere ei vor încerca să creeze adevăruri alternative care să le justifice mârlănia iar mecanismele din subordinea lor îi vor ajuta la minunăţia asta", a precizat Valeriu Nicolae.

Fostul demnitar a explicat că, în Ministerul Muncii, un şoc dur pe care l-a avut a fost că patru dintre oamenii pe care îi respectă profesional i-au repetat acelaşi lucru – "noi suntem curva conducerii politice".

"Nu am speranţe ca Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Olguţa, Ghiţă sau Voiculescu să poată vreodată să îşi recunoască mârlăniile dar încă sper că cei care sunt în grupurile lor să ne ajute pe toţi să nu ajungem să re-cântăm imnul în faţa tabloului liderului suprem", a subliniat Valeriu Nicolae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne