DIICOT verifică povestea traficanţilor de arme români: "Există multe necunoscute şi nepotriviri"

Pare ciudat că traficanţii de arme s-au lăsat fotografiaţi de jurnaliştii britanici şi că ştiau că potenţialii lor clienţi sunt jurnalişti, atrage atenţia şeful DIICOT.
Întâlnire a jurnaliştilor de la Sky News cu traficanţi români de arme
Întâlnire a jurnaliştilor de la Sky News cu traficanţi români de arme (Sky News)

DIICOT verifică informaţiile apărute în media cu privire la traficanţi de arme români care ar vinde armament adus din Ucraina, a declarat duminică, pentru Agerpres, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Daniel Horodniceanu, precizând însă că există "multe necunoscute şi nepotriviri" în acest caz.

"Verificăm veridicitatea celor apărute în media astăzi. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare puţin ciudat că traficanţii de arme s-au lăsat fotografiaţi de jurnaliştii britanici şi mai ales că lasă de înţeles că traficanţii ştiu că sunt jurnalişti", a declarat Horodniceanu.

Reamintim că în mass media a explodat un articol al jurnaliştilor de la Sky News potrivit căruia traficanţi români s-au arătat dispuşi să le vândă armament. Organizaţia respectivă susţine că ar vine arme oricui, fie el criminal în masă, terorist sau jefuitor de bănci.

După luni de negocieri cu o bandă de traficanţi din România, echipa Sky News a fost trimisă într-o zonă izolată a ţării, pentru a se întâlni cu reprezentanţi organizaţiei.

"Nu exista niciun subterfugiu. Ştiau că suntem o organizaţie de presă care vrea să ilustreze că obţinerea unei arme este relativ uşoară şi credeau că le vom cumpăra (…). Ideea este că nu le pasă cine suntem, atât timp cât eram dispuşi să plătim. Pe parcursul întâlnirii, au spus clar că vor vinde oricui: spărgător de bănci, criminal în masă sau terorist. Nu făceau nicio distincţie", scrie Sky News.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne