DIICOT a mutat: Vâlcov, pus sub control judiciar pentru divulgare de documente secrete

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Darius Vâlcov)

Procurorii DIICOT au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva fostului consilier guvernamental Darius Vâlcov, acuzat oficial de comiterea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională. Mişcarea vine după ce "creierul" programului de guvernare PSD a publicat pe pagina sa de socializare protocolul secret încheiat între SRI şi Parchetul general.

În acelaşi timp, procurorii au dispus în cazul lui Vâlcov punerea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

"În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus şase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002", a arătat DIICOT.