Diasporenii vin la protest! Au fost aşteptaţi cu aplauze în vamă: Vom fi un milion în stradă

Românii din diapora au început să intre în ţară pentru a ajunge pe 10 august în Piaţa Victoriei, la protest. Numiţi "cerşetori, curve şi hoţi" de unii dintre reprezentaţii puterii, diasporenii au fost primiţi cu bucurie şi steaguri tricolore de colegii protestatari orădeni.
Protest
Protest (Alexandru Socol)

Scandări, răpăit de tobe, aplauze, steaguri şi claxoane de bucurie, aşa au fost întâmpinaţi în vama Borş de orădeni primii români din Diaspora veniţi organizat în convoi de maşini pentru protestul anunţat în 10 august în Capitală.

"România, trezeşte-te" şi "Afară, afară, cu PSD din ţară!", au scandat românii.

"O să vină foarte mulţi! Jos corupţia, la ce nivel a ajuns e inadmisibil, noi ne dorim o ţară ca afară, unde trăim noi. Noi ne dorim să aducem democraţie reală în România, care deocamdată nu există, noi încă nu o vedem. De zeci de ani suntem împiedicaţi să votăm, nu suntem primiţi ca cetăţeni normali. Noi sperăm că o să fie un protest paşnic, noi nu ne dorim violenţe, nu am venit cu parul, la vamă ne-au verificat, am fost verificaţi nu suntem organizaţii paramilitare cum se minte pe la anumite posturi", a declarat un protestatar venit din Marea Britanie.

"Noi vrem să ridicăm ţara şi să fie alături de noi. Am vorbit cu multe persoane, dar (unora) le e frică să îşi piardă joburile sau firmele dacă vin la protest", a mai adăugat protestatarul, potrivit căruia, este de aşteptat ca pe 10 august în Piaţa Victoriei să fie 500.000 de oameni iar sâmbătă, 11 august, se aşteaptă ca un milion de români să iasă în stradă.

"Ne-am alăturat lor şi de aici vom continua împreună drumul spre Bucureşti. (...) Sperăm să ni se alăture cât mai mulţi români pe drum, sperăm să fim cât mai mulţi la Bucureşti mâine, 10 august, pentru a face ce ne-am propus - să trimitem acasă coaliţia penalilor pentru dreptul nostru de a trăi într-o ţară normală, o ţară ca afară, de unde vin toţi aceşti oameni", a declarat, la rândul său, un orădean.

"Cerem alegeri anticipate, desfiinţarea comsiei Iordache care legalizează corupţia, demisia guvernului marionetă Dăncilă, judecarea proceselor de corupţie cu termene la o săptămână, confiscarea extinsă a averilor corupţilor condamnaţi, nicio eliberare înainte de termen dacă nu e plătit tot prejudiciul, fără condamnaţi în funcţii publice, reprezentarea corectă a românilor din Diaspora în Parlament şi aplicarea deciziei poporului de 300 de parlamentari. Vrem cinste şi dreptate", a adăugat orădeanul, membru al grupului Oradea Civică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne