Diaspora nu uită gazarea din 10 august. Românii din Spania îi cer regelui "să nu-şi murdărească mâinile" cu Dăncilă

Protest la Madrid
Protest la Madrid (Mario Mocanu, Facebook)

Premierul Viorica Dăncilă are parte de o primire pe cinste la Madrid, unde urmează să fie primită de regele Spaniei. Nu numai că protestatarii români o aşteaptă în faţa Palatului Regal dar, înainte ca ea să sosească, diasporenii, care nu au uitat marea gazare din 10 august, au iniţiat şi semnat o petiţie, apoi au trimis o scrisoare Casei Regale Spaniole în care îi spun regelui „cine este, cu adevărat, Viorica Dăncilă”, relatează Newsweek.ro

„Românii din Spania au iniţiat şi semnat o petiţie, apoi au trimis o scrisoare casei regale spaniole în care îi spun regelui ce marionetă va primi mâine în vizită, ce ne-au făcut pe 10 august psd-iştii şi care e situaţia în ţară: "Vă rugăm să nu vă murdăriţi mâinile cu această doamnă care reprezintă corupţia din România"... Pentru astăzi sunt organizaţi să-i facă primirea madamei Dăncilă. Aşa cum i-a primit şi guvernul condus de ea, dar fără gaze şi apă sau pulane, că-s oameni cu bun simţ. O fac doar proastă. Le e ruşine cu ea”, scrie, pe Facebook, Crina Dobre, mediatizând demersul românilor din Spania.

În scrisoarea, redactată, evident, în limba spaniolă, românii îi spun că Viorica Dăncilă nu este un politician genial. „Nu, e doar o păpuşă, o marionetă a lui Liviu Dragnea, liderul PSD o persoană condamnată penal la aproape 4 ani de închisoare pentru corupţie care încearcă cu disperare să schimbe întregul sistem al justiţiei şi legile României pentru a obţine clemenţă. Guvernul său a reuşit să o demită pe Laura Codruţa Kovesi, elementul central al justiţiei, care lupta împotriva abuzurilor făcute de politicieni de toate culorile politice. Printre cazurile acestea s-au aflat politicieni precum Liviu Dragnea”, potrivit stiripesurse.

Concluzia scrisorii este că regele să nu îşi murdărească mâinile cu „această doamnă care reprezintă corupţia din România”.

Mai amintim că românii din Spania nu s-au rezumat numai la petiţii şi scrisori ci s-au mobilizat şi fizic. Astfel, diasporenii din mai multe localităţi spaniole s-au strâns la Madrid, în faţa Palatului Zarzuela, acolo unde regele Felipe al VI-lea o va primi pe şefa guvernului de la Bucureşti.

Protestatarii au adus cu ei şi uriaşul steag de 4 metri pe care l-au afişat în Piaţa Victoriei pe 10 august, la protestul Diasporei spulberat cu violenţă de jandarmi şi au afişat mesaje precum "Bine ai venit la Pristina, Veorico!" - aluzie la una dintre celebrele gafe ale Vioricăi Dăncilă -, "Demisia, Confiscarea Averilor, Fără Penali, jos Ciuma Roşie", "PSD Demisia, Jos Guvernul Corupt!". Unii dintre cetăţeni au venit la protest purtând pe umeri drapelul României.