Diaspora, mobilizare pentru marele miting: "Nimeni nu ne va opri! Cei care doresc dictatura se tem"

Românii din diaspora se mobilizează pentru marele miting din Piaţa Victoriei care va avea loc pe 10 august.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Noi, români din diaspora şi din ţară, ne unim în 10 august la Bucureşti, pentru că ne pasă de viitorul ţării noastre", a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times, asociaţia Rezist Zurich, care şi-a anunţat prezenţa la marele protest anunţat în Capitală.

"Din decembrie 2016 suntem cu toţii martorii atacurilor concertate ale actualei coaliţii de guvernare PSD-ALDE, ajutată de UDMR, la adresa statului de drept, a justiţiei independente şi a celor mai elementare principii de dreptate. În faţa acestor acţiuni politice grave, care destabilizează România, noi, cei de la asociaţia Rezist Zurich, am protestat ori de cât ori a fost nevoie, atât în Elveţia, cât şi în ţară", se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii Rezist Zurich au informat de-a lungul vremii opinia publică elveţiană şi parlamentari elveţieni despre "derapajele din România" prin scrisori şi apariţii media.

"La fel am respins şi criticat public primirea lui Liviu Dragnea în Parlamentul Elveţian, chiar în ziua în care îşi aştepta sentinţa într-un dosar penal. Protestul de la Bucureşti e o continuate firească a implicării noastre civice, neîntreruptă din ianuarie", a punctat organizaţia.

Rezist Zurich anunţă că iese în stradă alături de români din diaspora şi din ţară pentru următoarele obiective:

1. Consolidarea democraţiei în România după principiile recunoscute de către organismele internaţionale, UE şi NATO

2. Garantarea prin lege a independenţei justiţiei

3. Retragerea legilor de modificare a codurilor penale

4. Interdicţia ocupării funcţiilor publice de către persoane condamnate penal definitiv până la intervenţia reabilitării

5. Demisia tuturor guvernanţilor responsabili de evoluţia nedemocratică a României din 2016

"Spiritul protestului nostru este cel al protestelor #Rezist din iarna lui 2017. Este spiritul oamenilor paşnici, liberi şi solidari, diferiţi dar uniţi în esenţa principiilor democratice. Acest spirit amplifică mesajele noastre şi ne face respectaţi atât acasă cât şi în comunitatea internaţională. De acest spirit se tem cei care doresc să ducă România spre dictatură. Lor nu le vom da satisfacţia de a ne abandona principiile. Ştim că lupta paşnică şi determinată în care ne-am angajat cu toţii este o luptă pe termen lung, însă suntem încrezători în victoria noastră. Haideţi să ne regăsim împreună, pe 10 august, în spiritul protestelor #Rezist! Împreună putem reuşi, nimeni nu ne va putea opri!", a subliniat Rezist Zurich.