Dian Popescu: Rovana Plumb trebuia să vină la Comisia pentru Roşia Montană cu specialişti

Audieri la Comisia de Mediu din Parlamentul României
Audieri la Comisia de Mediu din Parlamentul României (Epoch Times România)

Ministrul Mediului Rovana Plumb trebuia să vină înconjurată de specialişti ”pentru că aici sunt întrebări tehnice, nu politice”, a declarat marţi unui din membrii Comisiei speciale pentru Roşia Montană, preşedinte PNL Gorj, Dian Popescu, la audierea ministrul Mediului.

”Doamna Rovana Plumb trebuia să vină înconjurată de specialişti pentru că aici sunt întrebări tehnice nu politice. Cu specialişti din mediu în domeniul respectiv, specialiştii care vor trebui sau care şi-au spus punctul de vedere vis-a-vis de impactul asupra mediului al a acestei exploatări. Sunt mineralogi, geologi, chimişti, sunt o serie de specialişti care sunt în Ministerul Mediului. Aceşti oameni îşi vor da avizul ca atare dânsa trebuia să vină înconjurată de aceşti specialişti, trebuia să îşi dea seama că vor fi întrebări de specialitate nu politică”, a declarat Dian Popescu pentru Epoch Times.

Senatorul a precizat că opinia publică va putea vedea ”aceste întrebări şi răspunsuri pe situl oficial al acestei comisii, îşi face o părere şi despre proiect şi despre cei care trebuie să dea avizele”.

În ceea ce priveşte asumarea responsabilităţii Dian Popescu a afirmat că aceasta trebuia asumată de la început ”nu să vină în Parlament cu o lege înainte de a avea responsabilitatea”.

”Dacă noi aveam un aviz dat de mediu eram mult mai liniştiţi, nu aveam nici aceste întrebări pentru ca Mediul şi-a spus punctul de vedere şi că acea exploatare este conformă cerinţelor europene şi nu mai europene”, a continuat acesta.

”Cineva va trebui să răspundă. Dacă se va da un acord vor răspunde cei care au dat acordul. Dacă acordul este corect nu va răspunde nimeni. Dar dacă este incorect cândva va trebui să răspundă cineva”, a concluzionat senatorul PNL..

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne