Diaconu: Temerile mele se adeveresc. Ungaria nu îl va preda pe Marko Attila nici cu mandat internaţional

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Ungaria nu îl va preda pe Marko Attila nici dacă se va emite un mandat internaţional de arestare, este de părere preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, care a ajuns la această concluzie judecând după ultimele declaraţii date de deputatul UDMR presei din statul vecin.

"Temerile mele se adeveresc. Marko Attila a declarat presei din Ungaria că statul maghiar nu îl va preda autorităţilor române nici dacă se va emite un mandat internaţional pe numele său", a declarat Bogdan Diaconu.

Potrivit şefului PRU, "deputatul fugar şi infractor" a declarat că statul ungar i-a dat de înţeles de mai multe ori şi în diferite moduri că nu îl lasă, pentru că şi statul ungar crede că în această chestiune nu este vorba despre nicio infracţiune, ci despre "un caz care vizează comunitatea maghiară, deoarece un cetăţean de etnie maghiară este persecutat pe nedrept, iar din punctul de vedere al statului ungar, este un caz comun, al tuturor".

Deputatul UDMR Marko Attila este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul privind retrocedările ilegale de la ANRP - dosar ce vizează acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Şefa DNA, Laura Codurţa Kovesi, a solicitat recent, pentru a doua oară, reţinerea şi arestarea deputatului UDMR. La scurt timp, Marko Attila şi-a anunţat demisia din Camera Deputaţilor, demisie carea a ajuns de-abia astăzi în Parlament. După ce va fi înregistrată şi publicată în Monitorul Oficial, procurorii DNA pot emite un mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.

Într-un mesaj pe contul său de Facebook, Marko Attila susţinea că demisia din funcţia de deputat a fost cea mai grea decizie a vieţii sale pentru că a trebuit să se retragă de bunăvoie şi nevinovat din munca pentru care şi-a dedicat întreaga viaţă.

Pe de altă parte, Bogdan Diaconu declara anterior că, în opinia lui, "cazul Marko Attila reprezintă o formă de batjocură absolută la adresa justiţiei din România".

De altfel, procurorii DNA anunţau pe 26 martie că, "din ansamblul activităţilor desfăşurate până în prezent, a rezultat că inculpatul se sustrage activităţilor de urmărire penală, părăsind teritoriul României".

Pentru a citi mai mult despre acuzaţiile pe care procurorii DNA i le aduc deputatului UDMR Marko Attila intraţi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne