DGPI nu îşi asumă raportul secret publicat de Rise Project

Direcţia Generală de Protecţie Internă respinge faptul că raportul secret publicat de Rise Project ar aparţine instituţiei.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) respinge ferm alegaţiile potrivit cărora presupusul document secret publicat de RISE Project ar aparţine unităţii, reiese dintr-un comunicat de presă remis de instituţie.

Mai mult, DGPI, "ca structură responsabilă în materia asigurării coordonării şi controlului activităţilor pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenţi".

"În acest context, DGPI respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică şi îşi reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist şi dedicat îndeplinirii misiunilor încredinţate prin lege", mai transmite DGPI.

Reacţie din PNL

"O sugestie pentru cei care urmăresc scandalul DGIPI: terminologia e foarte importantă. Ea poate fi cheia acestor zile. DGPI, actuala structura de protecţie internă MAI, nu este, din punct de vedere formal, DGIPI sau DIPI. Acele structuri, care aveau şi o dimensiune informativa asumată in mod oficială, au fost desfiinţate.

DGPI s-a format, ca ritual juridic, de la zero - şi asta de câteva săptămâni. De aceea, când DGPI spune că nu are nicio legătură cu un document DGIPI, că nu îi aparţine etc, are perfecta dreptate - nimic din DGPI nu are legătură cu DGIPI, din punct de vedere formal. Doar că acest răspuns nu abordează deloc fondul problemei", a comentat lideralul Ovidiu Raeţchi.

Jurnaliştii RISE au publicat un raport secret despre oamenii şi banii şefului PSD – raport care, susţin ei, se află acum în arhiva DGPI. Operaţiunea a vizat afacerile cu bani publici ale grupării, zeci de licitaţii, controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.

Pentru a citi investigaţia publicată de RISE intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne