Dezvoltarea comunităţii din care face parte o companie este un model de business, nu doar filantropie

Irina Ionescu (Coca Cola HBC România)
Irina Ionescu (Coca Cola HBC România) (Mihut Savu)
Se încarcă player-ul...

Responsabilitatea socială a companiilor este asociată frecvent în România cu actele ocazionale de filantropie, realizate în scopuri de imagine. Prezentă la publicarea Raportului de sustenabilitate pentru perioada 2016-2017 al Coca-Cola HBC România, Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager al Coca-Cola HBC, susţine importanţa unei responsabilităţi reale, care nu trebuie confundată cu donaţiile ocazionale.

Programele prin care investim în dezvoltarea comunităţii nu înseamnă doar filantropie. Nu înseamnă doar atunci când dăm ban, ci ne implicăm în mai multe feluri. De exemplu, angajaţii noştri sunt voluntari şi se duc să participe efectiv fizic la proiectele pe care le implementăm. Pentru că am vorbit de Cascada Bigăr, de la A la Z este un exemplu foarte bun: angajaţii noştrii din Timişoara au venit cu ideea, ne-am găsit parteneri, am lucrat împreună. Împreună la propriu, nu doar am dat bani”, explică Irina pentru Epoch Times, făcând referire la amenajarea Cascadei Bigăr, unul din cele mai cunoscute proiecte de sustenabilitate ale companiei.

În opinia ei, “sustenabilitatea este un mod de a face business care începe de la a face profit la a reinvesti profit în dezvoltarea oamenilor. A avea relaţii corecte etice cu partenerii, cu furnizorii, cu toată lumea cu care eşti în discuţie şi în societatea în care te afli.”

În contextul în care în România există o criză fără precedent a forţei de muncă, Coca-Cola HBC România este pe primul loc din ţară ca cel mai dorit angajator din domeniul bunurilor de larg consum (F.M.C.G.), conform Catalyst Solutions. În acelaşi timp, a fost declarată cea mai responsabilă companie pe plan local în perioada 2016-2018 de către agenţia independentă The Azores. Irina consideră că aceasta nu este o coincidenţă şi că a face angajaţii să fie mândri de locul lor de muncă face parte din reţeta de succes ca angajator: ”În fiecare an noi facem un studiu intern care vorbeşte de loialitatea angajaţilor faţă de compania noastră. Ştim că indiferent de generaţie, un procent foarte mare al angajaţilor noştri apreciază corectitudinea, faptul că dezvoltăm afacerea pe termen lung, că ne implicăm în dezvoltarea comunităţilor. Şi atunci este un alt mod prin care să îţi faci mândru angajatul.”

Sustenabilitatea este un drum lung, trebuie să fii hotărât pentru că la capătul drumului se poate afla o societate mai bună pentru companii, pentru oameni şi pentru planetă.", concluzionează Irina Ionescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne