Dezgustat de birocraţie, un american îşi plăteşte impozitele cu 300.000 de monede de un cent (video)


Nick Stafford plăteşte impozitul cu 300.000 de monede de un cent
Nick Stafford plăteşte impozitul cu 300.000 de monede de un cent (captură video)

Un cetăţean american pe nume Nick Stafford a avut o lungă dispută cu Departmentul pentru Vehicule Motorizate (DMV) legată de un impozit aferent înregistrării celor două vehicule ale sale. Obosit de aşteptările lungi şi de faptul că nu i s-a dat atenţie în repetate rânduri, el a decis să se răzbune pe cont propriu şi a hotărât să plătească cei aproape 3.000 dolari datoraţi ca impozit, cu monede de un cent.

Cearta cu DMV a început în luna septembrie 2015, atunci când Stafford a vrut să-şi înregistreze noul vehicul. În primul moment, a hotărât să rezolve problema prin apelarea biroului local pentru a întreba unde să-şi înregistreze maşina, deoarece are mai multe proprietăţi în zonă şi nu ştia ce birou îi corespundea.

După acel apel telefonic s-a adresat unui centru de servicii pentru clienţi din Richmond, care l-au pus să aştepte mai mult de o oră. Obosit de aşteptare, Stafford a hotărât să facă un alt apel, de data aceasta la un număr direct al DMV care i-a fost furnizat. Lucrurile s-au complicat atunci când de la acel număr i-au spus că nu primesc apelul său şi i-au închis telefonul.

De-a lungul timpului, Stafford a reuşit să găsească o soluţie la problema sa, dar indignarea sa cu privire la tratamentul primit şi la birocraţie a fost de aşa natură încât a prezentat cazul în instanţă, cerând ca agenţiile guvernamentale care servesc populaţia să răspundă la întrebări atunci când sunt apelate şi să pună la dispoziţie numerele de telefon necesare şi relevante.

Dar trebuia să-şi facă auzită vocea cumva

Stafford a angajat 11 persoane, pe care le-a plătit cu 10 dolari pe oră, timp de patru ore, pentru a-l ajuta să rupă pachetele de cenţi pe care le-a extras din bancă, ca să-şi plătească datoriile. În plus, a cumpărat cinci roabe pentru a transporta circa 300.000 de monede - aproximativ 700 kg în total – care reprezentau cei 2.987,14 dolari pentru impozit.

Angajaţii sucursalei din Virginia au fost nevoiţi să stea mai mult de 12 ore să numere toţi cenţii şi nu au putut refuza să facă acest lucru, deoarece era pur şi simplu legal.

Până la urmă judecătorul i-a respins cazul, dar Stafford a reuşit cel puţin să capteze atenţia şi să denunţe episodul neplăcut avut cu birocraţia.