Dezastrul de la testele PISA. Cioloş cere un tehnocrat la Educaţie

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guvern, şi un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiaşi ministru la Ministerul Educaţiei minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele şi indiferent de culoarea politică a acestora, susţine liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Potrivit lui Dacian Cioloş, un astfel de ministru ar trebui să cunoască bine sistemul dar să fie din afara lui.

Declaraţiile ex-premierului tehnocrat vin în contextul în care rezultatele testelor PISA din 2018 au evidenţiat că România a avut cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani şi că 44 la sută dintre elevi nu înţeleg ce citesc.

"Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanţă în economia reală.

Preşedintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalităţi în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanţa copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educaţie, dar, cel mai important, avem nevoie de coerenţă şi stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaţilor şi partidelor. Ministerul Educaţiei trebuie scos în afara jocurilor politice", transmite Dacian Cioloş, printr-o postare pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne