Deutsche Bank înregistrează o cădere de 9,6% a profitului

Deutsche Bank
Deutsche Bank (Sean Gallup/Getty Images)

Cea mai mare bancă a Germaniei a raportat o scădere dezastruoasă de 6,8 miliarde de euro a veniturilor sale în cel de-al treilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Scăderea severă de 9,6% în perioada raportată a fost cauzată de o piaţă slabă, rate scăzute ale dobânzii şi programul în curs de restructurare a băncii.

Scăderea veniturilor a fost o combinaţie de factori care provin din sectorul investiţiilor – înregistrându-se o scădere de 23% a veniturilor pentru divizia corporativă şi de investiţii a băncii şi o scădere de 36% a veniturilor din tranzacţii cu obligaţiuni şi valută.

James von Moltke, directorul financiar al băncii, a indicat că în curând ar putea fi creat un program de economii, precizând că banca va trebui să “gestioneze costurile cu atenţie” până când va creşte activitatea investitorilor.

Şi, a adăugat el, este “foarte greu de răspuns” când vor creşte din nou veniturile.

Banca a fost forţată să plătească în urmă cu câteva zile o amendă de 220 milioane de dolari după ce agenţiile americane de reglementare a activităţii financiare au acuzat instituţia germană de manipulare a ratelor dobânzii.

În plus, veniturile diviziei Deutsche Bank pentru tranzacţiile cu obligaţiuni au scăzut cu 36% în cel de-al treilea trimestru al acestui an din cauza volatilităţii reduse a pieţei şi a activităţii scăzute a clienţilor.

Piers Brown de la firma londoneză Macquarie Research a descris performanţa Deutsche Bank ca fiind “slabă”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie