Deutsche Bank devine un soi de sucursală Goldman Sachs. Propune înlocuirea şefului său cu un executiv al Goldman - raport

Deutsche Bank.
Deutsche Bank. (Sean Gallup / Getty Images)

Pe fondul intensificării disputei între membrii Consiliului de administraţie asupra viitorului băncii şi îngrijorările faţă de performanţa slabă a băncii, Deutsche Bank încearcă să îl înlocuiască pe directorul ei executiv John Cryan.

Cea mai mare bancă din Germania a apelat la Richard Gnodde, un executiv de rang înalt al Goldman Sachs pentru a prelua rolul lui Cryan la mai puţin de doi ani după ce acesta a preluat funcţia, potrivit publicaţiei The Times.

Atât Goldman Sachs cât şi Deutsche Bank nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor cu privire la relatarea ziarului londonez.

Se crede că Gnodde, care este vicepreşedinte al Goldman Sachs, a respins propunerea. Alte înlocuiri posibile luStandard Chartered ate în considerare sunt Jean Pierre Mustier, director executiv al UniCredit SpA şi Bill Winter, director executiv al Plc, potrivit Times.

S-a relatat că Achleitner şi Cryan nu au convenit asupra a ce abordare să folosească faţă de HNA Group, conglomeratul chinez care a devenit cel mai mare acţionar al băncii germane, a relatat Times.

Directorul financiar al lui Deutsche Bank, James von Moltke, şi John Cryan au avut o dispută intensă asupra viitorului băncii, în Consiliul de administraţie, argumentând pentru o restructurare mai radicală, ceea ce a inclus o revizuire completă a diviziei de investiţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie