Deutsche Bank creşte bonusurile la peste 1 miliard de euro pentru 2017

Deutsche Bank.
Deutsche Bank. (Sean Gallup / Getty Images)

Deutsche Bank va majora plăţile anuale de bonusuri la peste 1 miliard de euro în ciuda faptului că a înregistrat cea de-a treia pierdere anuală consecutivă în 2017.

Măsura survine pe fondul îngrijorării că un alt an de bonusuri scăzute ar putea împinge investitorii să plece la concurenţii mai generoşi ai băncii, potrivit săptămânalului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, care a citat surse anonime.

Deutsche Bank a refuzat să comenteze.

O sursă a declarat pentru Reuters în octombrie că Deutsche Bank, care se străduieşte să ţină pasul cu firmele de pe Wall Street, ar putea plăti bonusuri mai mari în 2017, dar nivelul exact al acestora ar depinde de modul în care banca de investiţii reuşeste să ajungă până la sfârşitul anului şi de ce plătesc concurenţii săi.

O revenire la bonusuri mai mari ar constitui o uşurare pentru investitorii Deutsche Bank, unde plăţile totale pentru bonusuri au scăzut de la 2,4 miliarde de euro în 2015 la aproximativ 500 de milioane de euro în 2016, după ce a banca a fost amendată miliarde de dolari.

Deutsche Bank a fost implicată în numeroase scandaluri privind activităţi ilegale - de exemplu celebru proces LIBOR, în care a fost acuzată de manipularea ratelor de creditare interbancară.