Deutsche Bank anunţă mari pierderi în trimestrul al treilea

Gigantul german în sectorul financiar Deutsche Bank a avertizat de pierderi majore în trimestrul al treilea. Banca a învinuit amortizările şi costurile legale pentru cea mai mare parte a pierderilor sale, care vor fi anunţate la sfârşitul lunii.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. (Sean Gallup / Getty Images)

Deutsche Bank a avertizat miercuri seară că s-ar putea să nu plătească niciun dividend acţionarilor în acest an, estimând o pierdere netă de 6,2 miliarde de euro pentru cel de-al treilea trimestru, conform Deutsche Welle.

“Consiliul director va recomanda o reducere sau o posibilă eliminare a dividendelor oferite de Deutsche Bank pentru anul financiar 2015”, a susţinut banca într-o declaraţie publicată pe website-ul său. Acţiunile Deutsche Bank au scăzut drastic după anunţ.

Deutsche Bank pare încă să sufere de pe urma crizei financiare, iar amortizările de capital în valoare de 5,8 miliarde de euro sunt considerate motivul principal al celor mai mari pierderi ale sale. În plus, banca a trebuit să pună deoparte 1,2 miliarde de euro pentru diverse litigii.

De asemenea, Deutsche Bank a trebuit să acopere o pierdere în valoare de 600 milioane de euro înregistrată de acţiunile sale de la Hua Xia Bank.

Cifrele anunţate sunt preliminare, banca urmând să publice la 29 octombrie rezultatele complete ale celui de-al treilea trimestru.

Deutsche Bank a plătit dividende fără întrerupere începând din 1957, iar plăţile către acţionari nu au mai fost reduse din 2008, când dividendul brut a fost stabilit la 75 de cenţi pe acţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie