Deutsche Bank amendată cu aproximativ 200 milioane USD pentru spălare de bani din Rusia

Gigantul german Deutsche Bank a fost amendat cu aproape 200 milioane de dolari pentru că a intermediat evaziunea a 10 miliarde de dolari din Rusia în paradisuri fiscale din ţări precum Cipru, Estonia, Letonia.
(Captură Foto)

Financial Conduct Authority (FCA) din Marea Britanie a amendat Deutsche Bank cu alte 200 milioane de dolari pentru utilizarea unui cadru “nepotrivit” de control împotriva spălării de bani în perioada 2012-2015, a susţinut FCA marţi într-o declaraţie.

“Financial Conduct Authority (FCA) a amendat astăzi Deutsche Bank AG cu 163.076.224 lire sterline [aproximativ 200 milioane de dolari] pentru că nu a reuşit să menţină un control corespunzător împotriva spălării de bani în perioada 1 ianuarie 2012 şi 31 decembrie 2015”, a declarat agenţia.

FCA a declarat că este cea mai mare pedeapsă financiară impusă vreodată pentru eşecuri ale controalelor de către agenţia de reglementare şi predecesorul ei, Financial Services Authority.

“Datorită cadrului său necorespunzător pentru controlarea spălării de bani, Deutsche Bank a fost folosită de clienţi neidentificaţi pentru a transfera 10 miliarde de dolari, de origine necunoscută, din Rusia, în conturi bancare offshore”, a continuat declaraţia.

FCA a susţinut că filialei băncii germane, DB Moscova, i s-a permis să “execute peste 2.400 de perechi de tranzacţii oglindă” în aprilie 2012 şi octombrie 2014. Aşa numitele tranzacţii oglindă par să fi fost folosite de clienţi ai Deutsche Bank şi DB Moscova pentru a transfera peste 6 miliarde de dolari din Rusia în conturi din ţări precum Cipru, Estonia, Letonia şi altele.

Mark Steward de la FCA a declarat că presupusele infracţiuni ale Deutsche Bank sunt pur şi simplu inacceptabile.

Mai mult, cel mai mare creditor al Europei, Deutsche Bank, şi Departamentul american al Justiţiei au ajuns la un acord privind vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) în timpul crizei financiare din 2008.

Deutsche Bank a fost de acord să plătească o amendă civilă de 3,1 miliarde de dolari şi pună la bătaie 4,1 miliarde de dolari pentru despăgubirea proprietarilor de locuinţe, a comunităţilor afectate, a declarat agenţia federală, confirmând detaliile furnizate de bancă în decembrie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie