Detoxifierea – strategia vieţii sănătoase

(JOSE LUIS ROCA / AFP / Getty Images)

Procesele de detoxifiere au loc în mod continuu în corpurile noastre. Cu toate acestea, posibilităţile organismului cedează tot mai mult în faţa imaginaţiei nelimitate a omenirii moderne. În ziua de azi, substanţele chimice ne înconjoară peste tot. Teflonul, componentele vaccinelor, pesticidele, medicamentele, alimentele procesate, chimioterapia, metalele grele, produsele modificate genetic ... Proporţiile impactului substanţelor chimice ia amploare, iar capacitatea de detoxifiere a organismului slăbeşte în fiecare zi. Acestea reduc la zero toate încercările corpului nostru de a menţine sănătatea într-o condiţie bună.

Substanţele toxice, acumulându-se în permanenţă, pot provoca dezechilibre serioase în funcţionarea armonioasă a organismului. Toate tipurile de xenobiotice şi toxine, care pătrund în corpul nostru, îi blochează funcţiile şi îi suprasolicită mecanismele naturale de detoxifiere. Ca rezultat, organele responsabile de detoxifiere nu mai pot face faţă invaziei elementelor nocive din exterior, ceea ce duce la otrăvirea organismului şi dezvoltarea bolilor cronice, cum ar fi cancerul.

Simptomele iniţiale ale intoxicaţiei pot fi oboseala, afecţiuni ale pielii, dureri musculare, nevralgii sau chiar miros neplăcut din gură. Aceste semne indică asupra faptului că organele vitale funcţionează sub limită şi pentru a restabili echilibrul, ridica imunitatea, îmbunătăţi starea generală şi a creşte forţele organismului, este necesară o detoxifiere suplimentară.

Un stil de viaţă sănătos presupune o muncă continuă asupra propriului organism, inclusiv curăţiri periodice de substanţe nocive. În acest caz, ne-ar putea fi de folos un regim alimentar, îndreptat spre detoxifiere. O astfel de dietă ar trebui să contribuie la creşterea capacităţilor organismului de a se elibera de toxine. Respectiv, trebuie să excludem la maxim produsele ce conţin ingrediente potenţial dăunătoare. Pe parcursul detoxifierii, se recomandă evitarea fumatului şi folosirea unor medicamente, alimente procesate, reducerea cantităţii consumate de cafea şi alcool. În cazul în care starea de sănătate nu este una bună, este necesar să consultaţi medicul înainte de a începe cura de detoxifiere.De asemenea, încercaţi să evitaţi stresul, deoarece detoxifierea este proces complex şi orice impact negativ i-ar putea reduce eficienţa.

Clorofila şi vitaminele

În această perioadă este de preferat să consumaţi doar produse naturale: mai multe cereale integrale şi nuci, fructe şi legume, precum şi să beţi o cantitate importantă de apă. În plus, există produse care au o capacitate sporită de curăţare a organismului de toxine. Iată câteva din acestea: Sucul din germeni de grâu sau orz – reprezintă o modalitate excelentă de a ajuta organismul să elimine elementele dăunătoare din sistemele sale. Clorofila din aceste produse acţionează ca un magnet asupra toxinelor. Sucul din germeni normalizează funcţia ficatului, curăţă intestinele, limfa şi înlătură afecţiunle pielii. Germenii de grâu conţin, de asemenea, cantităţi mari de substanţe nutritive (vitamine, minerale şi toţi aminoacizii esenţiali). Având o acţiune foarte puternică, sunt suficiente pentru început doar 15 grame pe zi.

Pectina

Consumul de fructe este, probabil, metoda cea mai protectoare de detoxifiere. Pectina se găseşte în partea fibroasă a fructelor şi este concentrată în cantităţi mari în lime, lămâie şi alte citrice, precum şi în mere. Alte surse de pectine sunt bananele, strugurii, morcovul şi varza. Pectina ajută la eliminarea metalelor grele şi substanţelor chimice din sânge. Totuşi, trebuie evitate pectinele care sunt comercializate în magazine, deoarece unele branduri pot conţine glutamat monosodic (MSG).

Coriandrul

Această plantă culinară este una dintre cele mai eficiente remedii în cazul intoxicaţiei cu mercur, metale grele şi alte substanţe toxice. Puteţi cumpăra suc de coriandru sau pur şi simplu să includeţi verdeţuri în alimentaţie. Coriandrul posedă, de asemenea, proprietăţi antibacteriene şi antifungice, suprimând rapid infecţiile şi inflamaţiile.

Chlorella

Algă unicelulară, Chlorella se întâlneşte mai rar. Aceasta a ajuns faimoasă datorită valorii nutritive şi capacităţii de a elimina mercurul şi alte metale grele din celule. Studiile efectuate asupra animalelor de laborator au demonstrat că Chlorella îndepărtează eficient şi clorura de cadmiu, care este extrem de toxică. Efectuând detoxifierea, trebuie să ţineţi minte că o eliminare prea activă a toxinelor din organism poate provoca greaţă, vomă, dureri musculare, ameţeli şi oboseală. O detoxifiere intensivă determina agravarea unor boli. În cazul în care reacţiile adverse devin deranjante, este necesară reducerea intensităţii detoxifierii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură