Despre Valeriu Zgonea şi demnitatea pierdută a românilor

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

Aflu de pe Realitatea că după ce a aflat că patru parlamentari români vizitează Taiwanul, Valeriu Zgonea a dat repede socoteală Beijing-ului, sunând-o pe ambasadoarea Chinei la Bucureşti pentru a o asigura de loialitate.

Noua furtună din pahar a fost declanşată de vizita particulară a unor parlamentari români în Taiwan - Remus Cernea, deputaţii PSD Ninel Peia şi Ovidiu Iane, precum şi democrat-liberalul Costică Canacheu – pentru a iniţia un dialog privind cooperarea cu Taiwanul.

"Nu a ştiut conducerea Camerei de vizita celor patru. Nu au plecat în calitate oficială de demnitari, când pleci în calitate oficială, ai un mandat din partea statului. Nu e nicio resursă financiară alocată pentru această vizită, niciun mandat dat de Parlament sau MAE. Nu este afectată sub nicio formă relaţia, parteneriatul strategic cu China", a spus Valeriu Zgonea.

Să suni ambasadorul unei ţări, cu care de altfel nici măcar nu ai cine ştie ce alianţe, de care te leagă cel mult un trecut criminal comunist, este jenant.

Închipuiţi-vă ce şi-ar auzi Zgonea dacă ar suna ambasada Americii pentru a lămuri Administraţia SUA că declaraţiile anti-occidentale ale atâtor şi atâtor membri USD nu vor periclita alianţele semnate.

Atunci de unde atâta slugărnicie, pe faţă, vis a vis de o putere care nu înseamnă până la urmă nimic pentru România?

"Dezavuez abordarea celor patru, faptul că s-au prelevat de calitatea de deputaţi fără a avea un mandat. Dar nu am plătit transportul", a mai spus şeful Camerei. El a subliniat însă că nu există nicio restricţie pentru parlamentari de a se deplasa în vizite private.

Păi de ce nu daţi o lege că nu putem călători în străinătate decât cu aprobare de la Partid, dle Zgonea?

Aşa suntem noi românii, după comunism. Dresaţi să fim laşi, slugarnici, oportunişti şi hoţi. Am fost dresaţi prin teroare să renuntăm rapid la valori, să nu ne mai respectăm nici pe noi, nici pe ceilalţi. Pe vremea comunismului domnea arbitrariul. Te turna un prieten torturat în beciurile Securităţii, te umflau şi pe tine a doua zi, indiferent dacă erai sau nu vinovat de ceva. Urmai şi tu la torturi, turnai şi tu pe alţii, vinovaţi sau nu. N-avea nicio importanţă dacă ai făcut sau nu ceva. Important era să te zdrobească Partidul, Securitatea. Importantă era menţinerea Terorii.

Domnea crima şi nimeni nu înţelegea unde este bunul Dumnezeu şi cum de permite asemenea crime comise de liderii comunişti şi criminalii lor, majoritatea nişte bestii.

Mai rău, extrem de puţini s-au revoltat şi au încercat să facă ceva împotriva comunismului, majoritatea românilor devenind complici, prin frică, la Crima Secolului: bestiile ne-au dresat că nu există Dumnezeu. Noi le-am lăsat să ne dreseze. Acuma cine-i de vină dacă nu mai avem niciun Dumnezeu? Cine mai crede că există?

După încă 20 de ani de neo-comunism şi asalt al hoţiei nu mai înţelege nimeni nimic. Acum, un demnitar ales de popor, care se face preş în faţa unei puteri îndepărtate, nu mai miră pe nimeni. El însuşi nu îşi dă seama cât de strâmbă este reacţia sa. Aberaţia este la ea acasă în România. Suntem abrutizaţi de atâtea păcate.

Taiwanul a fost invadat de armata lui Chan-kai-shek, liderul partidului naţionalist KMT. Slăbită de luptele cu japonezii care executau un genocid în China, armata KMT a fost lovită pe la spate de comuniştii lui Mao Tsedun şi de prostia misiunii americane în China anului 1946, condusă de Marshall.

Aşa a ajuns Mao la putere – lucru pe care l-a recunoscut singur atunci când a spus că datorează venirea la putere Japoniei.

70 de ani mai târziu China comunistă face scandal cu mare obrăznicie ori de câte ori cineva – guvern sau simplu om - se gândeşte să bage în seamă Taiwanul – care este totuşi un exemplu despre ce ar fi putut fi China fără comunism şi crimele sale.

Ce este rău în susţinerea Taiwanului? Nu ei sunt criminalii, ci ceilalţi, regimul ilegitim care conduce o cincime din populaţia globului.

Dl. Zgonea, afară de cazul în care este agent chinez, a manifestat o lipsă de verticalitate uimitoare chiar pentru standardele României. Servilismul său stă bine la slugi comuniste, nu la un preşedinte de Cameră ales democratic de un popor ieşit cu chiu cu vai dintre crimele Ciumei Roşii.

Dl Zgonea n-are ce căuta acolo unde este, chiar dacă se va grăbi să dreagă ciorba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii